Hagymás, gumós növényekkel garantált a tavasz illatos, színes varázsa

A tavaszi hagymás, gumós növényekkel nagyon gyorsan varázslatosan színes, illatos hatást érhetünk el kertünkben. A később kihajtó évelők és cserjék közé foltokba telepítve gondoskodnak az adott területen a tavaszi virágzási csúcsról.

A hagymás, gumós növények díszítőértéke hatalmas

A tavaszi és nyári hagymás, gumós növények – amelyek a Hanga Kertészet kínálatában is szép számmal szerepelnek – virágzása, bokrosodása mindig látványos. Színükkel, illatukkal, megjelenésükkel mindenki számára kedvesek, ezért sokan és sokfélét ültetnek belőlük.

A következőkben – a teljesség igénye nélkül – bemutatunk néhány nagyon gyakori fajt, hogy azok, akik még nem szánták rá magukat a virágoskert létrehozására, kedvet kapjanak hozzá. Jó levegő, sok mozgás, a gondoskodás öröme és a káprázatos végeredmény garantáltan megéri még annak is, aki eddig idegenkedett a kertészkedéstől. Irány a kert!

Tulipán – igazi tavaszi szimbólum

A legnépszerűbb virágok közé tartozik, és a gyakorló kertészek számára előkelő helyet foglal el a kertben vagy a konténerekben. Napjainkban mintegy 3000 törzskönyvezett fajtát tartanak számon, a tulipánt jellegzetességei (a virágtípusa, a mérete és a virágzási ideje) alapján 15 csoportba sorolják.

Bármilyen is a színük, a tulipánok feldobják az Ön kertjét is, hetekig vidám környezetet biztosítva. A fajtaválaszték gazdagsága, és a fajták egymástól jelentősen eltérő virágzási idejének eredményeképpen kora tavasztól kezdve akár 2 hónapon át csodálhatja ezeket a szép virágokat. A tulipánok teljes napsütésben, közepes nedvességtartalmú, jó vízelvezetésű talajban érzik jól magukat.

Nárcisz – fehér és sárga színárnyalatokban

A nárcisz olyan növénynemzetség, ami a spárgavirágúak rendjébe, az amarilliszfélék családjába tartozik.

Népszerű vágott és kerti virágok, a kertészetek a természetben vadon kialakult nárciszfajokból rengeteg hibridet nemesítettek ki. Lényeges tudni róluk, hogy mérgező növények. Nagyságukban és formájukban nagyon változatosak, a színük a fehér és a sárga színárnyalatait mutatják, de ezek nagyon sokfélék lehetnek.

Jácint – mutatós virág finom illattal

A kerti vagy keleti jácint az egyik legnépszerűbb hagymás évelő növény, Délnyugat-Ázsia, Libanon, Törökország őshonos virága. Később Európa szerte elterjedt, sokfelé kezdték el nemesíteni és termeszteni. Az így létrejött fajták és színváltozatok száma végtelen. Fontos, hogy a jácint hagymája nagyon mérgező, ezért az ültetése során óvatosan járjunk el.

Krókusz, azaz sáfrány

Virágait február és április között hozza, a színük nagyon változatos: fehér, kék, lila, bíborvörös, sárga és ezek árnyalatai. Ellenálló a betegségekkel, kártevőkkel szemben.

Gyöngyike – egy nagyon strapabíró hagymás növény

Főkét tömegesen ültetve a legszebb, gondozása alig igényel energiát. Előnye, hogy a hagymája nem mérgező, így állatok és gyerekek mellett is biztonságosan ültethető.

Válasszon Ön is hagymás, gumós növényt a kertjébe!