3 olcsó tipp az elöltöltős mosógép tisztításához

Minden háztartás fontos eleme a mosógép. Nélküle kínszenvedés lenne a mosás, így nagyon nagy gonddal kell ápolni őket annak érdekében, hogy sokáig segítséget nyújtson a mindennapokban.

Kiderítettük azokat a trükköket, amivel a mosógép élettartamát és a mosás hatékonyságát könnyedén növelheted. Mivel rendszeres használatban van, az ebből adódó lerakódásoktól időnként meg kell szabadulni annak érdekében, hogy sokáig veled maradhasson.

Hoztunk 3 pofonegyszerű tippet ahhoz, hogy a mosógéped túlélhesse azt a kritikus “8 évet kibír” időtartamot.

Legyen otthon mindig ecet és szódabikarbóna

Akár a régi gépedet szeretnéd új életre kelteni, akár a Pepita.hu elöltöltős mosógép kínálatából választanál egy új társat magad mellé, ez a két összetevő hosszú távon gépéletet menthet! Ezzel a kombóval egyszerre tudsz megszabadulni a kellemetlen szagoktól, a penésztől és a vízkőlerakódásoktól is.

Az ajtótömítéseket lemoshatod velük egy puha rongy segítségével. Így nem kell attól tartanod, hogy a tiszta és hófehér ruha újra mosásérett legyen, amikor kiveszed a gépből, mert a gumitömítés “koszos” volt.

Emellett a teljes mosógépet is tisztán tarthatod fillérekből, mert mindkettő pár száz forintos tétel. Egyszerűen önts egy flakon ecetet közvetlenül a dobba, és pörgesd fel a gépet egy 60 vagy 90 fokos üres mosással.

A fogkeféd nem csak a napi fogmosásra jó

Azok a bizonyos nehezen elérhető helyek… Biztosan te is bosszankodtál már azon, hogy a mosószer-adagoló tisztítása kész rémálom! Kitaláltunk erre neked egy bitang olcsó (ingyenes) megoldást a szenvedés elkerülésére.

Nyilván rendszeres időközönként cseréled a fogkefédet. Nem igaz? Eszedbe ne jusson kidobni legközelebb! Lehet azt még használni okosan. Egy állandó küzdelem, hogy a mosószer-adagoló sok kicsi sarkába beférj a tisztítószerrel.

Erre a célra kifejezetten hatékony eszköz lehet egy kiszuperált fogkefe. Nem törik bele a körmöd, nem fognak fájni az ujjaid, és sokkal kevesebb idő alatt lesz tiszta az adagolótartály. Az ecet-szódabikarbóna duó egy kidobásra váró fogkefével csodákra képes.

A mosószóda is a mosógéped legjobb barátja

A foszfátos tisztítószerek legjobb alternatívája, ha egy környezettudatos megoldást keresel. Egyszerre 3 problémára nyújt megoldást a mosás és a karbantartás során is. Egyértelműen a szuper tisztító hatása miatt szeretünk vele mosni, de emellett még zsíroldó és vízlágyító ereje is van.

Akár mosásnál használod mosószerként, akár üres tisztítóprogramot indítasz karbantartási céllal, mindkét esetben egy filléres megoldás a drága vegyi cuccok helyett. Tisztításnál kombináld ecettel, így pofonegyszerűen fertőtlenítheted is a mosógépet.

Már 60 fokon csodát tesz, mert ez a két alkotóelem együtt hideg vízzel is képes jó hatást elérni, ezért a 90 fok nem szükséges hozzá. Azokon a településeken, ahol keményebb a víz, mindenképpen érdemes bevetni, mert a vízkőlerakódás bizony nem jó móka.

Próbáld ki ezeket az olcsó trükköket, és meglátod, hogy a mosógéped még sok éven át meghálálja majd a törődést.