Környezettudatos újítás a prémiumminőségű hűtőszekrények terén

Amikor valaki háztartási gépet keres, az első dolog, amit megnéz: mennyit fogyaszt a készülék. Egyre több a tudatos vásárló, aki olyan nívós hűtőszekrényt szeretne otthonába, amely környezettudatos és energiahatékony.

A BluRoX technológiával készült Liebherr hűtőszekrény pont ilyen! De mi is ez az újítás tulajdonképpen?

Néhány szó a márkáról

A Liebherr régóta gyárt hűtő- és fagyasztószekrényeket és más egyéb termékeket is, egy nagyon népszerű német vállalatról van szó. Piacvezető szerepüket annak köszönhetik, hogy a minőségre kimondottan odafigyelnek, és számos modern technológiát alkalmaznak a gyártás során.

Aki megnézi a premiumshop24.hu webáruház hűtőszekrény kínálatát, látni fogja, hogy nemcsak szabadon álló, hanem beépíthető hűtőket, fagyasztókat is kínálnak, és ezek egytől egyig speciális funkciókkal vannak felszerelve.

Ilyen többek közt a NoFrost, amelynek köszönhetően nem kell többé a készülék leengedésével bajlódnunk, mivel nem lesz jegesedés a fridzsiderben. A másik kedvelt technológia a tárolódobozok kialakításában érhető tetten: az EasyFresh rekeszekbe helyezve a zöldségeket, gyümölcsöket, azok tovább frissek maradnak.

Az energiahatékonyságot növeli az új készülékeknél a BluPerformance technológia, valamint az is, hogy többféle módozat közül választhatunk (pl. NightMode, PartyMode), ha élelmiszereket szeretnénk hűteni.

A BluRoX technológia

A BluRoX is egy forradalmi újítás a Liebherrtől! A lényege a következő: a hagyományos hűtőszekrények ajtaja és fala poliuretán habbal van szigetelve, ám ez az anyag egy kőolajszármazék, így tehát nem környezettudatos. Ezt cseréli le most a gyártó vákuumos szigetelésre. A stabilizáláshoz pedig porrá őrölt lávakőzetet, röviden perlitet használnak fel.

A lávakőzet fenntartható forrásból ered, de még nagyobb érv mellette, hogy a szervezetre sem káros, ráadásul kiváló a hőszigetelő tulajdonsága. És hogy mi következik ebből? Számos változás a hűtők, fagyasztók tekintetében!

Mivel sokkal vékonyabb szigetelésre lesz szükség, az űrtartalom megnövekedhet, tehát több hely lesz az ételek, élelmiszerek tárolására. A készülékek külső mérete nem változik, de belül tágasabb tér áll majd rendelkezésre.

A fenntartható forrásból származó anyag, a perlit a hűtő, illetve fagyasztó életciklusának lejárta után is felhasználható. A BluRoX szigetelés nincs más anyaghoz rögzítve.

Az energiahatékonyság nő

Mivel az új szigetelés, amelyet a vákuum és a finomra őrölt lávakőzet keverésével hoznak létre, energiatakarékos megoldást jelent, a hűtőszekrények gazdaságosabban fognak működni.

A vákuum igen jó szigetelőanyag, a mellette található, por állagú perlit pedig alacsony hővezető tulajdonsággal rendelkezik, a kettő kombinációja tökéletes eredményt nyújt.

A premiumshop24.hu webáruház Liebherr FNb 505i Prime álló fagyasztószekrénye is BluRoX technológiával készült.