Nagyon durva dologra készül az Orbán-kormány Budapesten: Karácsony máris reagált a súlyos hadüzenetre

A pénz ismét fontosabb mindennél. Karácsony máris üzent Orbán botrányos terve után.

Orbán Viktor brutális tervét nem hagyja szó nélkül Karácsony Gergely

Kiakadt Orbánék legújabb stiklijén Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely friss Facebook-bejegyzésében. A főváros törvénymódosítóval érné el, hogy gigaposzterekkel csúfíthassa el a várost a kormányzat.

Karácsony Gergely bejegyzését változtatás nélkül közöljük az alábbiakban:

„Már megint, és újra: a kormány és a Fidesz Budapest érdekei elé helyezi a saját pénzembereinek érdekét. Magasról tesznek a városra, a városképre, csak hogy keressenek egy kis pénzt, meg hogy helyet csináljanak a saját propagandájuknak. Újabb történet, amiben, mint cseppben a tenger, benne van az elmúlt öt év.

Mi húsz év adósságát törlesztettük, hogy jogszerűen és elvszerűen, aprólékos jogi munkával Budapest, a budapesti városkép védelmében, a vizuális környezetszennyezés ellen fellépve elkezdtük eltávolíttatni az otromba, a közterületeinket elcsúfító, jórészt illegális gigaposztereket.

Ez a kormányhivatal dolga lett volna, ők fülük botját nem mozgatták, talán ez is összefügg azzal, hogy a kormányhivatal vezetője éppen most lett a Fidesz jelöltje.

Pert indítottunk, el is kezdték leszedni ezeket a csúfságokat, hiszen a bíróság is elismerte, hogy a fővárosnak joga van megtiltani a városképet elcsúfító gigaplakátok kihelyezését. Erre tegnap érkezett egy törvénymódosító javaslat, amely kisajátítja a közterület feletti „légi teret”.

Újra tönkretennék a városképet

Micsoda innováció, és lényegében engedélyezi a városkép összerondítását.

Nem nehéz kitalálni, hogy itt megint a pénzről van szó, meg a propagandáról, meg a csókosok érdekeiről, és nem Budapestről.

Mi pedig újra megkeressük a jogi megoldást, hogy ne engedjük a Fidesznek elcsúfítani a városunkat.”

(Karácsony Gergely/Facebook)

Valódi Hírek