Az „ellenzéki” média hajtóvadászatot indított a Nyugati Fény ellen

Összehangolt sajtótámadás indult lapunk ellen.

Az egyre inkább Magyar Péter kampánystábjaként működő fősodratú „ellenzéki” média (Telex, hvg, 24.hu, stb.) az elmúlt órákban összhangolt támadást indított a Nyugati Fény ellen.

A bűnünk az, hogy az orrvérzésig Magyar Péter propagandáját toló gigaportálok között létezni merészel még egyetlen lapocska, amely megfogalmazza a kételyeit a Fideszből szalajtott újsütetű Messiással kapcsolatban, akit pedig most csak kritikátlanul sztárolnunk lenne szabad.

Nem tettünk egyébként semmi különöset:

  • felhívtuk a figyelmet, hogy Magyar a saját bevallása szerint nem kötne koalíciót az ellenzékkel, de egy „Orbán nélküli Fidesszel” igen
  • megírtuk, hogy szemérmetlen Putyin-propaganda, amit Magyar Péter az orosz-ukrán háború kapcsán a Klubrádióban felmondott
  • teret adtunk Hadházy Ákos véleményének Magyar Péterrel kapcsolatban
  • megírtuk, hogy Magyar a határon túliak szavazójoga mellett foglalt állást, vagyis amellett, hogy olyan emberek döntsenek a magyar kormányról, akik nem itt élnek, nem viselik a döntésük következményeit
  • leközöltük Bartus László alapos elemzését, aki szerint szaporodnak a gyanús jelek, hogy Magyar Péter valójában a Fidesz átmentési kísérlete
  • felhívtuk a figyelmet, hogy Magyar nem támogatja az esélyes ellenzéki főpolgármester-jelöltet, Karácsony Gergelyt, ezzel pedig a Fidesz malmára hajtja a vizet

Ilyesmi.

És mivel a Facebook tavaly nyáron durván lecsavarta a közéleti hírportálok elérését, így sajnos azért is fizetnünk kellett, hogy legalább a saját olvasóinkhoz eljuttassuk a posztjainkat.

Mint a Telex éles szemű sajtómunkása nem kis munkával összeszámolta, az összesen 80 felvilágosító jellegű posztunk eljuttatása az olvasókhoz összesen 3 millió forintba került.

Ami konkrétan kevesebb, mint Magyar Péter egyetlen havi fideszes fizetése, amelyet éveken keresztül húzott a NER-től, a felesége révén. De erről most szintén hallgatni illik.

Beszédes, hogy az új Messiást napi 10-14 cikkben propagáló Telex, 24.hu, hvg szerint a Magyar Péterrel kapcsolatos fenti tények általunk történő felemlegetése: „lejáratás”, „támadás” lenne.

Értjük ezt? A magát függetlennek lódító média falkában siet Magyar Péter védelmére, és mordul rá arra az újságra, amely esetleg megfogalmaz jogos kritikákat vagy kételyeket a Fideszből szalajtott új Messiással kapcsolatban. Közös még bennük, hogy egyikük sem kérdezett meg minket, a sajtóetika nagyobb dicsőségére.

A Nyugati Fény elleni összehangolt médiakampány néhány főalakja: Nagy Iván Zsolt (hvg.hu főszerkesztő), Szalay Dániel (Media1 főszerkesztő), Cseke Balázs (Telex sajtómunkás)

Különösen elegáns ez, amikor a több százmillió forintos nyugati, alapítványi támogatásokkal kitömött Telex indít a maga felületén hecckampányt a hozzájuk képest morzsákból működő Nyugati Fény ellen. Mint amikor egy gyorsnaszád fedélzetéről lövöldöznek egy kétszemélyes csónakra. Köpni kell.

Nem baj, megyünk tovább. Eddig sem kértünk engedélyt tőlük a létezésünkhöz és a véleményünkhöz, ezután sem fogunk. Ha ilyen minőségű embereknek csípjük a szemét, az csak megerősít minket.

Minket nem a szél lebegtet jobbra-balra, kilenc évvel ezelőtt elindítottunk egy baloldali, szociális fókuszú, uniós-atlantista elköteleződésű portált, azóta is ugyanezekben az értékekben hiszünk. Nem vágjuk hanyatt magunkat az első Wass Albert-idézeteket posztoló, putyinista, NER-en élősködő jobboldali influenszertől.

Tiszta sor: akik Magyar Péter kritikátlan ajnározására kíváncsiak, válogathatnak a lényegében egyforma cikkeket egyforma hangvételben posztoló Telex – 444 – hvg – 24.hu-világ kínálatából.

Azok a baloldaliak, akik viszont nem egy Orbán nélküli Fidesz átmentésében látják Magyarország jövőjét, és akiknek vannak kétségeik egy olyan figura tisztességét illetően, aki még három hónapja is Mészáros Lőrinc cégénél kuncsorgott sokmilliós pozícióért, nos azok – egyelőre egyedüli portálként – olvashatják a Nyugati Fényt.

Ha tetszik ez Telexéknek, ha nem.

Valódi Hírek