A fekvő vagy az álló szolárium a jobb?

Ez a kérdés általában vitát szokott kiváltani a szolizók körében, ami leginkább annak tudható be, hogy a legtöbbjüknek már többnyire megvannak a kialakult szokásaik, vagyis van, aki a fekvő szoláriumot preferálja, és van, aki az állóra esküszik.

Ugyanígy eltérés lehet abban is, hogy ki milyen kiegészítőket, szolárium krémet részesít előnyben.

A mai cikkünkkel mi ebben a vitában nem szeretnénk döntőbírót játszani, csupán felsoroljuk, hogy melyek a két típus előnyei és hátrányai, hogy megkönnyítsük kicsit a döntést.

Kezdjük az álló gépekkel!

Az álló szoláriumok legnagyobb vonzereje talán abban rejlik, hogy mindenhol egyenletes barnulást biztosítanak, még a hajlatokban is.

De egyébként sokan amiatt is preferálják, hogy némileg higiénikusabb opciót jelent a fekvő változatnál. A használata közben ugyanis maximum a karok felemelve tartását segítő kapaszkodóhoz kell hozzáérni.

Megvan az a hátrányuk viszont, hogy a legtöbbjükben egyáltalán nem lehet szabályozni, mennyire barnuljon az arcod. Arról nem is beszélve, hogy eléggé kényelmetlen tud lenni hosszú percekig egy helyben állni.

Folytassuk a fekvő gépekkel!

A fekvő szoláriumok a népszerűségüket leginkább annak köszönhetik, hogy a használatuk jóval kényelmesebb, mint az álló társaiké. Addig ugyanis, amíg a csövek teszik a dolgukat, mi komfortosan elfeküdhetünk és relaxálhatunk kicsit.

De nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy bizonyos típusok fel vannak szerelve külön arcbarnítóval, amit szükség esetén akár ki is tudunk kapcsolni.

A higiénia viszont egy komoly kétely szokott lenni a legtöbbünkben a fekvő gépekkel kapcsolatban, mivel egy plexi választja el a meztelen testünket a csövektől, amin bizony megjelenhetnek az izzadságfoltok. Abban az esetben pedig, ha ez nincs minden egyes vendég után alaposan letakarítva, akkor akár bizonyos fertőzések is kialakulhatnak.

Szerencsére erre a legtöbb helyen kiemelt figyelmet fordítanak. Sőt, sok stúdióban még külön tisztítószert és papírtörlőkendőt is a vendégek rendelkezésére bocsátanak, hogyha szeretnék, akkor ők maguk is megtisztíthassák a használat előtt a plexi teljes felületét.

Ebben a vitában nincs győztes

A fentebb leírt információkból is tökéletesen látható, hogy mindkét típus egyaránt rendelkezik pozitívumokkal és negatívumokkal. Nekünk kell eldöntenünk, hogy az előnyök kompenzálják-e számunkra a hátrányokat vagy sem.

Ami minket illet, mi felváltva szoktuk az álló és a fekvő szoláriumot használni, mivel azt tapasztaltuk, hogy ezáltal érhető el a lehető legjobb végeredmény, és az olvasóinkat is erre biztatjuk.

Amennyiben további információra lenne szükségünk, vagy esetleg kérdezni szeretnénk a két típussal kapcsolatban, akkor keressük fel a Szoliakadémia oldalát, és lépjünk kapcsolatba a szakértő csapatukkal!