Ezt nem láttuk jönni: Meglepő bejelentést tett a költségvetési csalással vádolt Simonka György

Simonka György polgármester-jelöltként indul.

Nagy bejelentést tett Simonka György. Nem zavarja, hogy költségvetési csalással vádolják, úgy döntött, hogy indul az önkormányzati választásokon.

„Helló, Pusztaottlaka! Nagy tisztelettel szeretném tájékoztatni a pusztaottlakai lakosokat, hogy néhány elszánt helybéli társammal életre hívtuk az Újítsuk Meg Pusztaottlakát Mozgalmat”

– jelentette be a költségvetési csalással vádolt exfideszes Simonka a Facebookon.

A poszt szerint csapatával úgy döntöttek, indulnak a június 9-i önkormányzati választásokon.

Ő maga lesz a polgármesterjelölt,

társai pedig képviselőjelöltként indulnak a Békés megyei Pusztaottlakán. A csapat tagjait becézgetve jelentette be, név szerint: „Mazula Évike, Baráth Ricsi, Brindás Petya, Mazula Zsolti és Simonka Gyuszi”.

A saját nevét is rosszul írta

Simonka a Gyuszival a saját becenevét sem találta el. Az exfideszes politikus országgyűlési képviselői mandátumát azt követően függesztette fel az Országgyűlés 2018-ban, hogy a nyomozó hatóság bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt eljárást indított ellene.

Az ügyészségi vádirat szerint Simonka és 32 társa olyan EU-s és a magyar költségvetésből igényelhető forrásokat csaltak el céghálók segítségével, amiket zöldség-gyümölcs termelők igényelhettek volna. Összesen 1,4 milliárd forintnyi közpénzt tüntettek el 2009 és 2015 között.

A volt fideszes országgyűlési képviselő 8 és fél év fegyházbüntetést és 850 millió forintnyi vagyonelkobzást kaphatna büntetésként, ha beismerő vallomást tenne. Simonka azonban nem élt a lehetőséggel, a pert pedig elölről kellett kezdeni.

Megírtuk, hogy januárban ismét terítékre kerül Simonka ügye a Fővárosi Törvényszéken. A Fidesz volt orosházi országgyűlési képviselője még 2022 februárjában mondott le a választókerületi elnöki posztjáról, miután bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással és korrupciós bűncselekmények elkövetésével vádolta meg az ügyészség.

Újra polgármester lenne

Simonka 2006 és 2014 között már volt Pusztaottlaka polgármestere. Újraindulását most azzal indokolta, hogy

„lássuk be, falunkban az élet ellaposodott, településünk látképe nagyon sok helyen elhanyagolt és hiába az általunk biztosított megannyi támogatás és adomány, a falunk gazdátlanul sodródik.”

Szerinte körülbelül 18 évvel ezelőtt volt már ilyen helyzetben a falu, akkor szavaztak neki bizalmat polgármesterként először. Emlékei szerint akkor fel tudta rázni a települést „alvó, sodródó állapotából”.

„A napokban minden házba bekopogunk,

hogy személyesen ismertessük elképzeléseinket és hogy meghallgassuk az Önök véleményét. Bízunk a minél szélesebb körű összefogásban és támogatásban”

– tette hozzá.

Valódi Hírek