Ennyit keresett Magyar Péter a NER-ben

Havi 3 és fél millióért Te bevállalnál 14 év Fideszt?

Magyar Péter manapság azt állítja, hogy Orbán Viktor 2010-es hatalomra jutása óta nehezen viselte, amikor szembesült a korrupcióval és a fideszes milliárdosok lopásaival. Ennek ellenére Varga Judit igazságügyi miniszter exférje rendkívül jól megélt az Orbán-rendszer által kapott állásaiban.

Bár Magyar Péter 2019-es kinevezésekor azt állította, hogy azért nevezték ki – gazdasági képzettség nélkül – az állami tulajdonú Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatójának, mert egykor maga is kapott diákhitelt (!), a NER-ben valójában nincsenek véletlenek. Magyar Pétert ugyanis alig egy hónap különbséggel nevezték ki vezérigazgatóvá, minthogy Varga Juditot miniszterré nevezték ki 2019-ben.

A Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatójaként 2019. júniusától 2022 februárjáig havonta 3,5 millió forintos alapfizetést kapott Magyar Péter, a nyilvánosan elérhető fizetési adatok alapján. Ehhez járult még az éves, 1,3 millió forintos cafeteria, valamint az alapbér 20 százalékára rúgó prémium is.

Azonban a Fidesz még azután sem engedte Magyar Péter kezét, hogy leváltották a Diákhitel Központ éléréről, miután elindult a válási eljárás közte és Varga Judit között. Magyar Péter még ekkor sem lett kegyvesztett, és újabb, jól fizető állami állásokat kapott. Fizetést vett fel az állami Volánbusz igazgatóságában, valamint a szintén állami Magyar Közút Zrt. felügyelőbizottságában. Sőt később bekerült Mészáros Lőrinc bankjának, az MBH-nak a felügyelőbizottságába is. Varga Judit a Hajdú Péternek adott interjújában azt állította:

Felügyelőbizottsági pozícióiban Magyar Péter havi 4-5 millió forintos fizetést kapott úgy, hogy munkanapokon lényegében be se kellett járnia dolgozni. Csak akkor számítottak a megjelenésére, ha a felügyelőbizottság összeült.

Ha csak a fele igaz Varga Judit állításainak, az is elgondolkodtató. Ekkora fizetésekért Te szolgálnád a Fideszt 14 éven keresztül?

Valódi Hírek