Tíz éve nem történt ilyen: Szokatlan fenyegetés érkezett egy fontos helyre

Ki kellett üríteni az épületet.

A Miskolci Törvényszék felrobbantásával fenyegetőzött telefonon egy ismeretlen személy, emiatt hétfő délután kiürítették az épületet – írta meg a boon.hu.

Tíz éve nem volt erre példa

A törvényszék szóvivője, Tőzsér Ildikó elmondta, hogy:

„délután fél egy körül jelezték számunkra, hogy mindenkinek el kell hagynia az épületet.

A rendőrség egy hatalmas kordont húzott egészen a Lánykollégium végéig,

így a gyermekek sem mehettek be oda ebédelni. Nem tudjuk, ki telefonált. Ilyenkor mindig a bíróság vezetője dönt arról, hogy érdemes-e kiüríteni az épületet”

– tette hozzá. Tőzsér azt is elmondta, hogy több mint tíz éve nem fordult elő hasonló eset. Amióta felszerelték a fémérzékelő rendszert, gyakorlatilag lehetetlen fegyvert vagy robbanóanyagot csempészni az épületbe. Ennek ellenére természetesen minden fenyegetést komolyan kell venni, hiszen

egy rossz döntés a munkatársak életébe kerülhet.

A Miskolci Rendőr-főkapitányság

közveszéllyel fenyegetés gyanúja miatt indított eljárást.

A telefonálót még nem tudták azonosítani, ezért egyelőre gyanúsított sincs. A törvényszék épületénél nem találtak robbanószert, detonáció sem történt.

A Pénzügyminisztériumot is megfenyegették

Mint arról beszámoltunk, áprilisban nem ez volt az egyetlen bombafenyegetés. Április 4-én, csütörtökön délelőtt valaki azzal tárcsázta 112-es segélyhívót, hogy

bombát helyezett el a Pénzügyminisztérium épületében.

A tűzszerészek azonnal a tárca belvárosi, valamint a Budai Várban található, felújítás alatt álló épületéhez vonultak. A szakemberek alapos átvizsgálás után robbantásra alkalmas eszközt nem találtak – részletezte csütörtök esti közleményében a hatóság.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek