Elképesztő időjárás érkezik hétfőn: Ebbe még a legfiatalabb szervezet is beleszédül

Ránk rúgja az ajtót a nyár. Jön az áprilisi melegrekord.

Nem, nem tévedés: április második hetében beköszönt a júniusi nyár. És ennek lesznek következményei az orvosmeteorológia szerint.

A szervezetünket is alaposan megterheli az áprilisi melegrekord, hogy két hónapot előreugrott a naptár.

Már április elsején melegrekordok dőltek meg, napokkal később azonban még havazott is.

Megterheli a szervezetünket az áprilisi melegrekord

Most tetőzik a rekordokat döntögető melegedési hullám, ami önmagában is jelentős humánmeteorológiai-orvosmeteorológiai tényező – írta az egeszsegkalauz.hu.

Felerősödhetnek a gyulladásos folyamatok, valamint lényegesen

több a különböző típusú fejfájás, különösen a migrén.

Leginkább a rendkívül erős, helyenként a 15 fokot is meghaladó napi hőingás az, ami negatívan hat ránk. Ez különösen a keringési rendszerünket terheli meg, gyakran okoz erős vérnyomás-ingadozást. Ebben az időszakban

megnő a sztrók és az infarktusok valószínűsége.

Sokkal fáradtabbak, figyelmetlenebbek lehetünk, az energiaszintünk is alacsonyabb lehet a megszokottnál. Felerősödhet a bizonytalanságérzet, sűrűbben jelentkezhetnek szédülések, látási zavarok, múló rosszullétek.

Emellett azonban kihasználni a sok napsütést,

de csak azoknak ajánlottak a szabadtéri programok, akiknél nem jelentkeznek intenzív testi tünetek, és jól viselik az időnkénti erős széllökéseket.

Az április mindent felforgatott

Megírtuk, hogy április elsején, húsvéthétfőn kora délután 30,2 Celsius-fok volt Kelebián – ami azt jelenti, hogy idén április 1-jén volt az első hőségnap. Kedden azonban jelentős lehűlés kezdődött.

A hidegfront jócskán lehűtötte az időjárást. Ennek meg is lett az eredménye: a nyárias napokat követően hazánk legmagasabb pontján,

a Kékesen és a Bükk-fennsík keleti részén található síközpontban, Bánkúton is havazott.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek