Váratlan fordulat: Sulyok Tamás megalázta a ped0filbotrányba belebukott Novák Katalint

Hatályukat vesztették Novák Katalin szabályai.

Megjelentek Sulyok Tamás, új államfő utasításai a Hivatalos Értesítőben. Az új államfő Szervezeti és Működési Szabályzatot (SZMSZ) alkotott. Határozatai péntektől lépnek hatályba.

Sulyok Tamás új szabályokat alkotott

Ezzel egyidejűleg hatályát veszítette a Novák Katalin által tavaly december 28-án kiadott SZMSZ. A 24.hu beszámolójában azt írta, ugyan a két dokumentum között sok az egyezés, de érdekes, hogy Sulyok Tamás például fontosnak tartotta már az elején kiemelni, hogy a Sándor-palota az ő államfői iránymutatása alapján látja el a tevékenységét.

Mint írták, mindkét SZMSZ-ben az szerepel, hogy a Sándor-palota vezetését az Alapító Okiratban, valamint a Szervezeti és Működési Szabályzatban meghatározottak szerint a főigazgató látja el. Az új államfő meghagyta önálló szervezeti egységként

  • az Elnöki Titkárságot,
  • az Alkotmányossági és Jogi Igazgatóságot,
  • a Gazdasági, Üzemeltetési és Műszaki Igazgatóságot,
  • a Honvédelmi Igazgatóságot,
  • a Kommunikációs Igazgatóságot,
  • a Külügyi Igazgatóságot,
  • a Protokoll Igazgatóságot.

Visszavonta Novák Katalin döntését

Sulyok Tamás létrehozta a Belföldi Programok Igazgatóságát, valamint a Közösségi Szolidaritási Igazgatóságot. A Corvin-lánc Iroda továbbra is önálló szervezeti egységként működik a Sándor-palotában.

Egyelőre azt nem lehet tudni, kik lesznek az igazgatóságok vezetői. Azt írták, a Sándor-palota honlapján továbbra is csak Szabó Attila László főigazgató és helyettese, Kreutzer Richárd neve szerepel (Novák Katalin csapatából egyedüliként). Arról nincsenek információk, hogy történtek-e személycserék, annyi azonban biztos, hogy Sulyok Tamás

azonnali hatállyal vonta vissza Novák Katalin év végén hozott döntését,

amelynek értelmében január 1-jétől Schanda Tamás volt a főigazgató.

Megjegyezték, a Novák Katalin által megálmodott Kiemelt Figyelmet Érdemlőkért Felelős Igazgatóság szerepét a jövőben a Közösségi Szolidaritási Igazgatóság veheti át. Novák arról a célkitűzéséről, hogy a perifériát a középpontba emelje szokatlan módon éppen egy nappal a Kónya Endrének adott kegyelmi botrány kirobbanása előtt írt a Facebook-oldalán – hívták fel a figyelmet.

Az új államfő kiemelt feladatainak ellátását elnöki kabinet segíti. A létszámról, a tagokról ő dönt, a munkáltatói jogokat a főigazgató gyakorolja, ugyanakkor a tagok szakmai tevékenységét közvetlenül a köztársasági elnök irányítja és ő tájékoztatja a főigazgatót a tagok elvégzendő feladatairól is – ismertették.

Kínos dolgok derültek ki Sulyok Tamás apjáról

Megírtuk, hogy Sulyok Tamás édesapja, Sulyok László 1944-ben, pár nappal azután, hogy Székesfehérvár zsidó származású lakosait összegyűjtötték és elhurcolták, kérelemmel fordult a város polgármesteréhez. A Magyar Nemzeti Szocialista Párt szervezete nevében (amelynek megyei vezetője volt)

az elhurcolt zsidók vagyonából értékes ingatlant, majd berendezési tárgyakat igényelt.

Kapcsolódó:

DK: Sulyok Tamás hozza nyilvánosságra az Orbán-rendszer összes eddigi elnöki kegyelmének részleteit! (+videó)

Egészen váratlanul megtörte a csendet apja megdöbbentő múltjáról Sulyok Tamás

Mi történt? Sulyok Tamás sebtiben lecserélte a Sándor-palota főigazgatóját

Valódi Hírek