Mi a fene történik itt? Rogán Antal ügyvéd barátja olyan ingatlant vett, hogy eláll a szavad

Van itt pénz.

Fintha-Nagy Ádám ügyvéd-üzletember, Rogán Antal barátja a Hármashatár-hegyen szerzett egy fantasztikus panorámájú ingatlant – számolt be a 444.hu.

Fintha-Nagy nem új az ingatlanbizniszben. Rogán Antal propagandaminiszter V. kerületi polgármestersége idején

számos belvárosi önkormányzati lakáshoz jutott hozzá kedvező áron.

Barátoknak baráti áron

A sajtóban megjelent információk alapján tudható, hogy bevásárolt Rogán második feleségének falujában, Dédestapolcsányban, ahol a Serényi-kastélyt vette meg. 2023-ban pedig a XII. kerületben jutott hozzá 893 millió forintért egy romos villaépülethez.

A mostani ingatlan nem akárhol: a csodálatos panorámájú Hármashatár-hegyen található, természetvédelmi területen.

A Hármashatárhegy Udvarház Szolgáltató Kft.-nél 2024. február 21-én volt tulajdonosváltás: az egyesült királyságbeli CP Holdings leányvállalata, az Interag Zrt. helyett a Dunai Fedélzet Vagyonkezelő Zrt. lett a többségi tulajdonos. A Crown Holding Kft. pedig kisebbségi részesedést szerzett.

A tranzakciót már 2022-ben elindították.

A Dunai Fedélzet Vagyonkezelő Zrt.-nek három tulajdonosa van:

  • a részvények felével a Mudura Sándor erdélyi üzletember érdekeltségébe tartozó Crown Holding Kft. rendelkezik;
  • 26 százalékot Fintha-Nagy Ádám ügyvéd birtokol;
  • 24 százalék pedig a Verecke 120 Zrt.-é, melynek tulajdonosi hátterében szintén a Fintha-Nagy családhoz vezetnek a szálak.

A Covid alatt dőlt be a cég

A koronavírus-járvány kitörése előtt sokkal jobban ment a Hármashatárhegy Udvarház Szolgáltató Kft.-nek. 11-12 millió forintos árbevételből minimális profitot tudtak produkálni.

A hármashatár-hegyi ingatlant több mint 30 évvel ezelőtt az előző tulajdonos vitte be vagyonként a Fintha-Nagyék által most megszerzett Kft.-be. Így a cég megszerzésével lett az ingatlan tulajdonosa is Rogán Antal ügyvéd barátja.

Pazar múlt

Az épület történelme messzire nyúlik vissza. A Wikipedia szerint a Budapesti Turista Egyesület már az 1890-es években tervezte turistaház építését a Hármashatár-hegyen. Ezt végül a Budapest Sport Egyesület valósította meg 1926-ban.

Az építkezést a főváros tanácsa két részletben 80 ezer pengővel támogatta, emellett száz-száz pesti és budai vállalkozó is segített pénz vagy építőanyagok biztosításával.

A csúcs alatt felhúzott terméskő épület vendéglői szolgáltatást nyújtott, csak a nevében volt menedékház. Az épület 150 fő befogadására alkalmas, a félkör alakú ebédlőjéből és teraszáról szép kilátás nyílt a városra.

1927-ben 16 ezer vendéget fogadott, majd miután megépült 1928-ban az ide vezető közút, és beindítottak egy vasárnapi buszjáratot, 1933-ban már 80 ezer vendég fordult meg a vendéglőben.

Valódi Hírek