Annyi pénzt szórtak el Varga Mihályék a karcagi Sámándob felépítésére, hogy még Mészáros Lőrinc is csettintene (+fotók)

Sokkoló összeg. Milliárdokat szórtak el a karcagi sámándob felépítésére.

Vadai Ágnes kivételesen érdemi választ kapott

Kiderült, mintegy 4,4 milliárd forintba került a magyar adófizetőknek a milánói világkiállításra megépített, majd hazahozott Sámándob épületének felépítése Karcagon. A projekttel kapcsolatos költségekre a DK-s Vadai Ágnes kérdezett rá Tállai András államtitkárnál. Válaszok pedig kivételesen érkeztek is.

„Sajnálattal tölt el, hogy Önök a múltban is és a napjainkban is minden fejlesztést támadnak, legyen szó akár a Városligetről, infrastruktúra- vagy sportfejlesztésről, most pedig a Sámándobról, amely egy fővárostól távoli település számára biztosít a korábbinál szélesebb lehetőségeket.

A teljes fejlesztéshez a kormány 4,4 milliárd forintot biztosított”

– közölte válaszában az államtitkár.

Van más furcsaság is a karcagi sámándob kapcsán

Felidézték, az újraépített Sámándobot, vagyis a Karcag Kincse Művészeti és Konferencia Központot hét évvel a hazahozatala után február végén adták át. A ceremónián a városból származó Varga Mihály pénzügyminiszter arról beszélt, hogy:

„Szőcs Géza műve ma is összehozza majd a közösségeket. A 2015-ös milánói világkiállításon szereplő magyar pavilon újjáépített épülete a helyiek szellemi központjaként szolgálhat.”

Mint írták, a 2015-ös milánói világkiállításra készült Sámándobra akkor 5-6 milliárd forintot költhetett az állam. Két évvel később,

2017-ben hozták Karcagra az épület vázszerkezetét, ami évekig rohadt a szabad ég alatt.

Az újjáépítés során pedig olyan akadályokkal is szembe kellett nézniük, hogy például az eredeti épületben nem voltak mosdók, illetve fűtés, de egyetlen egyenes fal sincs, ezért a bútorokat is gyártatni kellett.

Valódi Hírek