Megtörte a csendet Pintér Sándor embere, és rögvest mondott valami különöset a belügy súlyos lépéséről

Rétvári Bence elárult pár részletet a kínai-magyar rendőri együttműködésről.

Megírtuk, hogy Pintér Sándor és kínai kollégája február közepén megállapodtak: közösen járőröznek majd a magyar és kínai rendőrök. Az ügyre többek között a német Welt is felhívta a figyelmet, jelezve, a megállapodás után a Szerbiához közeli magyar városokban is megjelenhet a kínai rendőrség.

„A két ország rendőrei a jövőben közösen láthatnak el járőrszolgálatot, ezzel is segítve a két ország állampolgárai és hatóságai közötti

hatékonyabb kommunikációt, javítva a belbiztonságot és a közrendet”

– közölte korábban a Belügyminisztérium.

A német lap ugyanakkor felhívta rá a figyelmet, hogy az európai közvélemény által szinte észrevétlenül kötött Magyarország új paktumot Pekinggel. Hozzátették, számos jel utal arra, hogy ez lehetővé teheti a kínai biztonsági erők számára, hogy kiterjeszthessék megfigyelésüket az EU-ra.

Kapcsolódó: Világbotrány törhet ki Orbánék gyalázatos lépése miatt: Súlyos kockázatokat rejt a kínai rendőrök bevetése Magyarországon

Az üggyel kapcsolatban Rétvári Bence belügyminisztériumi államtitkár újabb részleteket osztott meg.

„A magyar belügyminisztérium és a kínai közbiztonsági minisztérium közt a közös járőrszolgálatról kötött megállapodás célja a két ország idegenforgalmi területei biztonságának javítása”

közölte a tárca parlamenti államtitkára a párbeszédes Tordai Bence kérdésére.

Hozzátette, hogy a közös járőrszolgálat a kínai turisták, valamint a Kínában tartózkodó magyar turisták védelme érdekében történik.

Mint írta, a kínai rendőröknek Magyarországon intézkedési, rendőrségi jogkörei nem lesznek, önállóan nem járőrözhetnek majd, csak magyar rendőrrel járőrpárban.

Kapcsolódó:

https://nyugatifeny.hu/2024/03/20/orban-viktor-parlament-orszaggyules-haborus-veszelyhelyzet

Valódi Hírek