Hogyan előzhető meg arcbőrünk ráncosodása? 

A legtöbbünkben felmerül a kérdés annak kapcsán, hogy miként előzhető meg a ráncosodás, milyen preventív bőrápolási rutin szükséges mindehhez. Ez esetben is igaz, ahogyan életünk legtöbb területén, hogy minél korábban kezdjük, annál hatékonyabbak lehetünk.

Érdemes tehát már 30 éves kor előtt egy megfelelő szépségmegőrző rutint kialakítani, olyan kozmetikumokkal, amelyek a bőröregedés ellen vértezik fel arcbőrünket. Például a BIOLA Webshop nappali arckrémeket, arcápolókat is kínál, melyek tökéletes elemei lehetnek a rutinunknak.

Korai jelek: finom vonalak, apró ráncok

Az öregedés természetes velejárója életünknek, aminek első jeleit leginkább a bőrünkön tapasztaljuk meg, gyakran már 30 éves korunk előtt. Finom vonalak a homlokunkon, apró szarkalábak a szemünk környékén, egyre hangsúlyosabb mimikai ráncok – mindezek teljesen normálisak, sokunkat mégis megrémítenek.

A jó hír azonban, hogy van rá mód, hogy késleltessük a folyamatot, azaz mérsékeljük a ráncok megjelenését, mélyülését. A gond csupán az, hogy kevés fókusz helyeződik a megelőzésre, holott minél korábban kezdünk bele a preventív bőrápolásba speciálisabb kozmetikumokkal, annál eredményesebbek lehetünk. Sőt a már kialakult problémás területeket ránctalanító balzsammal szinte kisimultra varázsolhatjuk.

Konkrét tippek a ráncok megelőzéséhez

Már a harmincas évek előtt fordítsunk figyelmet a megfelelő rutin kialakítására, valamint annak időszakos “felülvizsgálatára”, hiszen előfordulhat, hogy egy év elteltével más kozmetikumok alkalmazása válik indokolttá, mint amilyeneket korábban használtunk.

Különös hangsúlyt kell fektetni a mindennapos fényvédelemre a magas UV-indexű nappalokon, ez ugyanis a leglényegesebb pontja a ráncok hatékony megelőzésének. A nappali arckrémek között találunk olyanokat, amelyek fényvédő komponenst is tartalmaznak, például a BIOLA zöld tea hidratáló nappali arckrém SPF 12, de remek választás a Bio Reishi & kandilla fényvédő krém is (SPF20).

A másik lényeges teendőnk pedig a hidratálás, amelyet belülről és kívülről is meg kell oldanunk, hiszen a dehidratált állapot nagyon hamar megmutatkozik bőrünkön. Igyunk sok folyadékot, használjunk gazdagon hidratáló kozmetikumokat! Ahogyan már fentebb utaltunk rá, komplex készítmények is elérhetők, amelyek fényvédő hidratáló termékek, azaz alkalmazásukkal a hidratáció és a napsugárzással szembeni védelem is egyszerre megoldott.

Számít az életmódunk is

Természetesen rengeteg múlik a kialakított rutinon, illetve a benne található elemeken, azaz, hogy natúr és biokozmetikumokat választunk-e, amelyek gyógynövény-kivonatokat is tartalmaznak, és teljesen biztonságosan alkalmazhatók. Ugyanakkor az életvitelünk is szerepet játszik bőrünk állapotában, éppen ezért igyekezzünk egészségesebben táplálkozni, eleget pihenni, alvás előtt pedig vessünk be egy tápláló kozmetikumot, például a Tubarózsa bőrtápláló éjszakai arckrémet.