Röhejes öngól: Szijjártóéknál kuncsorgott szállásért az ellenük tüntetni készülő Gelencsér Ferenc Berlinben

Ez nagyon kínos.

Gelencsér Ferenc, a Momentum leköszönt elnöke hivatalos útjára hivatkozva kért szállást a berlini magyar nagykövetségtől arra az időpontra, amikor pártjával március 15-én tüntetést tart a berlini magyar nagykövetségen.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára csípős hangvételű videót osztott meg Facebook-oldalán csütörtökön, amelyben arról beszélt,

Gelencsér Feri” rendelkezésére bocsátják az igényelt szállást.

Kínos helyzetbe evickélte magát Gelencsér

„A Momentum volt elnöke jelezte a berlini magyar nagykövetségnek, hogy március 13-a és 15-e között hivatalos úton tartózkodik a városban, és szállást kér”

– mondta a közzétett videóban Menczer Tamás.

„És hát kapott is, udvarias emberek vagyunk”

– tette hozzá az államtitkár, aki azt is elmondta, Gelencsért Berlin legszebb részén, a Brandenburgi kapu közelségében szállásolták el.

Menczer Tamás megjegyezte, hogy mindeközben a hivatalos tájékoztatás szerint a Momentum március 15-ére tüntetést szervez a berlini nagykövetség elé, „merthogy Magyarországon mocskos diktatúra van”.

Egy vacsorára is megvendégelik Gelencsért

Az államtitkár a videóban elmondta, arra fogja kérni kollégáit, hogy a tüntetés előtt biztosítsanak kávét és reggelit a momentumos politikusnak. Menczer ezután megjegyezte:

„tüntetni mégsem lehet korgó gyomorral”.

Azt is javasolta, vendégeljék meg egy jó vacsorával is Gelencsér „Ferit”, mert – szúrt oda – a tüntetés „mégiscsak fárasztó dolog”. Elmondta, mivel egy „államférfi”-ről van szó, a vacsora mellett még a ház legjobb borával is kedveskednek neki.

Videó:

Megjegyezzük, Gelencsér éppen azoktól kér szállást, akik ellen tüntetni készül.

Ráadásul a politikus – közel kétmillió forintra rúgó – képviselői fizetéséből talán futná arra, hogy ne kelljen az utcán fagyoskodnia a hideg berlini éjszakában.

Gelencsér Ferenc tehát felsült furcsa akciójával, de nem ez az első eset, hogy a Momentum volt elnöke kínos helyzetbe hozza saját magát.

Emlékezetes, még 2022 szeptemberében egy hetes késéssel Magyarországra is elért az a trend, amely szerint a cégek, politikusok, de akár magánszemélyek is egyszavas posztban írták ki a Facebookra, mi jellemzi legjobban a munkájukat. A nem túl felkészült Gelencsér ekkor a nyilasok jelszavát posztolta ki.

Elmondható tehát, hogy a sokadik magas labdát dobta fel a liberális párt exelnöke. Nem csoda, hogy az állampárti Menczer Tamás ezúttal élt a lehetőséggel, és pellengérre állította Gelencsért. Felmerül a kérdés: így akar hiteles alternatívát kínálni a Fidesszel szemben a Momentum?

Valódi Hírek