Ez hogy sikerült? Szijjártó Péter hétfőn olyan rekordot döntött meg, amilyenre Orbán óta senki nem volt képes (+fotó és videó)

Másodszorra sikerült.

Szijjártó Péter olyan rekordot döntött meg, amilyet – a 2014-es, háromszori Várkert bazári átadót nem számítva – még soha más politikusnak nem sikerült Magyarországon:

másodszorra sikerült átadnia a drégelypalánki Ipoly-hidat.

Az első átadásba ugyanis csúszott egy kis baki: az árvíz miatt a híd megközelíthetetlenné vált. A hétfői hídavatás a fotó tanúsága szerint már a hídon történt.

Ipolyhídvég, 2024. március 11.
Peter Pellegrini, a szlovák parlament, a nemzeti tanács elnöke és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a magyarországi Drégelypalánk és a szlovákiai Ipolyhídvég közötti Ipoly-híd átadásán 2024. március 11-én. Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

Megírtuk, hogy a külgazdasági és külügyminiszter paródiának is beillő projektzárón vett részt január végén. Egy híd átadása önmagában nem lenne olyan vicces, de

a projektből kifelejtették az árvízvédelmet, így a híd az áradások miatt megközelíthetetlenné vált.

Az ünnepséget azonban nem akarták lemondani, ezért Szijjártó Péter a drégelypalánki kultúrházban (sic!) adta át a hidat, ugyanis a januári átadást elmosta a víz.

A Drégelypalánk és a szlovákiai Ipolyhídvég közötti Ipoly-hídról a külügyminiszter a helyszínen elmondta, hogy

„nagyban meg fogja könnyíteni a határ menti közösségek életét”.

(rtl.hu nyomán)

Valódi Hírek