Váratlan dobásra készülnek Orbánék: Hamarosan eldőlhet Szentkirályi Alexandra sorsa

Jövő héten dönthetnek róla.

Az előzetes tervek szerint a jövő héten már bejelenhetik a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjét. Orbán Viktor még decemberben tett arra ígéretet, hogy március elején megnevezik a Fidesz főpolgármester-jelöltjét. A kormányfő akkor úgy fogalmazott, addig minden más, ami ezen túl van, az „budapesti kávéházi legenda”.

Mire készülnek Orbánék?

Mint ismert, korábban több név is felmerült a kormányzó párt jelöltjére vonatkozóan, folyamatosan találgatták, vajon ki lesz a befutó. Az atv.hu információi szerint Szentkirály Alexandra kormányszóvivő lesz egy konferencia sztárvendége jövő hét kedden, amikor is

bejelenthetik a Fidesz főpolgármester-jelöltjét, aki Szentkirályi Alexandra lehet.

A konferenciát egyébként a kormányközeli Nézőpont Intézet rendezi meg „Karácsony mérlegen – A főpolgármester teljesítménye 2019–2024” címen.

Tarlós korábban már célozgatott

Emlékeztettek, Tarlós István korábbi fideszes főpolgármester már 2021-ben beszélt „egy hölgyről”, majd arra a felvetésre, hogy Szentkirályi Alexandrára, a volt helyettesére gondolt-e a Fidesz főpolgármester-jelöltjének, Tarlós csupán annyit közölt: azt nem ő dönti el, hogy ki lesz a Fidesz főpolgármester-jelöltje. Tarlós még annyit is elárult akkor, hogy:

„Alexandrának a szavazatszerző képessége nagyon jó”.

Kapcsolódó: Nem csitul a ped0filbotrány: Tarlós Istvánék megpróbálták eltussolni a gyermekek bántalmazását

Megjegyezzük, „Alexandrának” nem tudjuk, milyen a „szavazatszerző képessége”, arról azonban beszámoltunk, hogy „Alexandra” még 2015-ben adta át a bicskei gyermekotthon ped0fília miatt elítélt igazgatójának a Bárczy István-díjat főpolgármester-helyettesként. Az is kiderült, hogy a ped0fil bűnöző kitüntetését Bagdy Gábor – szintén főpolgármester-helyettes – kezdeményezte.

Valódi Hírek