Egy kis segítség a műkörmös lámpa kiválasztásához

Ezt a cikket mindenképpen el kell olvasnod, hogy ha műkörmös lámpa vásárlás előtt állsz, mivel részletesebben is átbeszéljük benne, milyen típusok léteznek, mi a különbség közöttük, és milyen előnyeik, illetve hátrányaik vannak.

Vágjunk is bele!

A műkörmös lámpák három nagy csoportba sorolhatók: a meghatározott számú fénycsövet tartalmazó, hagyományos UV-lámpák, a LED-izzókkal felszerelt LED-lámpák és a kombinált, más néven hibrid lámpák.

Ezek mindegyikének megvannak a maga előnyei és hátrányai. A LED-lámpák egyik legnagyobb pozitívuma például, hogy a gél lakk akár már 30 másodperc alatt is megköt bennük, míg az UV-lámpában ez az idő nagyjából másfél-két perc. Azt viszont mindenképpen fontos megemlíteni, hogy hagyományos LED-lámpában csakis az erre a típusra optimalizált alapanyagok kötnek meg.

De szerencsére manapság már elérhetők ezek új generációs változatai, melyek kiterjesztett fénytartománnyal rendelkeznek, a Nail4U műkörmös lámpa kínálatában is kaphatók UV/LED- lámpák, amelyek kivétel nélkül minden anyagot megkötnek.

Az pedig már csak hab a tortán velük kapcsolatban, hogy a bekapcsolás után azonnal maximális teljesítménnyel képesek működni. Ráadásul a LED-panelek sem melegszenek, ezért túlmelegedés sem jöhet szóba

Mi a helyzet a kombinált lámpákkal?

Az ebbe a kategóriába tartozó műkörmös lámpák UV- és LED-izzókat is egyaránt tartalmaznak. Nem összekeverendők azonban a fentebb már említett, kiterjesztett fénytartományú UV/LED-lámpákkal. Ezekben ugyanis csak LED-panelek találhatóak.

Mekkora teljesítményű lámpára lesz szükség?

Ha főleg otthoni használatra keresel műkörmös lámpát, akkor elég lesz egy kisebb teljesítményű eszköz is. Abban az esetben viszont, ha a szalonodban alkalmaznád, akkor érdemes egy legalább 24, de inkább 48 W-os teljesítménnyel rendelkező lámpát beszerezni.

Ezek esetében ugyanis sokkal gyorsabb lesz majd a száradási/kötési idő, amelynek köszönhetően tartani tudod majd az aznapra eltervezett menetrendet.

Milyen kialakítású lámpát érdemes választanod?

A manapság elérhető termékek alagút vagy félgömb kialakításúak. Az előbbiek kifejezetten alkalmasak a lábköröm szárítására is, így előszeretettel használják őket szalonokban. Abban az esetben pedig végképp jó választás, hogy ha egy tükrös aljú, kivehető tálcás modellről van szó.

Végül ejtsünk pár szót a lámpa méretéről!

A műkörmös lámpák egy- és kétkezes méretben is elérhetőek. Az egykezes változatok általában 20-24 centiméter átmérővel rendelkeznek, míg a kétkezesek 30 centiméteresek.

Bár lehet, hogy az utóbbi elsőre praktikusabbnak hangzik, de mi mégis arra biztatnánk, hogy használj inkább két egykezes lámpát. Ennek köszönhetően ugyanis nem fordulhat elő az, hogy a vendég az egyik kezével elkeni a munkádat, amikor átnyúl rajta.