Szánalmasan magyarázkodik a fideszes polgármester, miután kiderült, elveszik a Balaton-partot az emberektől

Megszólalt Hidvégi József.

Mint szerdán megírtuk, lezárja a fonyódligeti Erzsébet-tábor előtti vízparti területet az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány. Sajtóhírek szerint ezzel újabb másfél kilométeres partszakaszról zárják ki az embereket a Balatonnál.

Egyelőre az önkormányzaté a terület

A tábor tulajdonosa a 24.hu-nak azt közölte, hogy:

„a tábor mellett közvetlenül elterülő partszakasz 2024-től a tábor területéhez tartozik, azt kizárólagosan a táborozók használhatják, ami tovább növeli a gyermekek táborozásának biztonságát.”

Fonyód alpolgármestere ugyanakkor jelezte, semmit sem hallott a tervekről.

„A terület jelenleg önkormányzati tulajdon, nem tudunk annak tervezett lezárásáról”

– közölte Erdei Barnabás.

A tulajdoni lap szerint a terület ugyan az önkormányzaté, de a fideszes vezetésű város elcseréli a vízparti területet az állammal. Az alpolgármester úgy fogalmazott: „a törvény ereje megadja a lehetőséget az ingatlan cseréjére, de ez még nem történt meg. Az ingatlan kezelője jelenleg az alapítvány”.

A fideszes polgármester „hisztériakeltés”-ről magyarázott

Miután a lap megírta, hogy az állam megkaparintja a gyerektábor előtti partszakaszt az Erzsébet-táborok alapítványának, Hidvégi József, a település fideszes polgármestere is megszólalt az ügyben.

„Nem gondolom, hogy bárki le akarja zárni ezt a területet.

Nem tudom, mi ennek a hisztériakeltésnek az oka.

Nem látom okát annak, hogy bármilyen feltételezésből kipattant információ, aminek nincs alapja, az embereket félrevezesse. Nincs értelme ilyen, nem valós tényeken alapuló téves híreknek”

– nyilatkozta a Fonyód Médiának Hidvégi József.

A Magyar Közlöny már pontosabban fogalmaz a polgármesternél

A portál ismét felhívta a figyelmet arra, hogy a fideszes polgármester a helyi médiának adott nyilatkozatában azt hangoztatta, a terület jelenleg az önkormányzat tulajdona, ők „nem tervezik lezárni”, és ezt senki nem is kérte a városvezetéstől. Megjegyezték, a terület a tulajdoni lap szerint valóban önkormányzati tulajdon, ám a Magyar Közlönyben tavaly év végén megjelent, hogy

a vízparti részt az önkormányzat elcseréli három állami terültre.

Ezzel kapcsolatban a helyi médiának adott nyilatkozatában a polgármester azt mondta, szerinte a csereszerződések „még nem köttettek meg”. Hidvégi József úgy folytatta:

„most tudtam meg én is, hogy megszületett annak a lehetősége, hogy ezeket a megállapodásokat az önkormányzat megkösse.”

Leszögezték, a polgármester és a 24.hu-nak korábban nyilatkozó alpolgármester is „lehetőségről” beszélt, ugyanakkor idézték a decemberi Magyar Közlönyben foglaltakat, amely ennél jóval konkrétabban fogalmaz.

„Az állam tulajdonában levő Fonyód belterület 10232/4 helyrajzi számú, kivett közpark megnevezésű ingatlant (…) a jövő nemzedékének védelme érdekében, gyermek- és ifjúsági programokban való részvétellel, gyermek- és ifjúsági táborok szervezésével összefüggő feladatok, valamint az ezekhez kapcsolódó szervezési, lebonyolítási, oktatási és képzésszervezési teendők ellátásának elősegítése érdekében

ingyenesen az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány tulajdonába kell adni”

– olvasható a vonatkozó Magyar Közlönyben.

Az alapítvány napok óta nem válaszol a lap kérdéseire, illetve arra, hogy tájékoztatták-e az önkormányzatot a lezárásról. Mint írták, pénteken újabb kérdéseket küldtek, de ezekre sem kaptak válaszokat.

Kapcsolódó:

Forrnak az indulatok a Balatonnál: Bekavart az állam, lezárnak egy közkedvelt partszakaszt

Valódi Hírek