A DK Áder János húgának azonnali lemondását követeli! (+videó)

Pölöskei Gáborné Balog Zoltán minisztériumában lett államtitkár.

Karácsony Gergely főpolgármester hozta nyilvánosságra azt a fővárosi jelentést, amelyből kiderült: a bicskei gyermekotthon két dolgozója már 2011-ben elmondta – az akkor Tarlós István vezette fővárosnak –, hogy a gyermekotthon igazgatója zaklathatja a gyermekeket – hívta fel a figyelmet Gy. Németh Erzsébet, a DK országgyűlési képviselője, korábbi főpolgármester-helyettes vasárnapi sajtótájékoztatóján.

Nem történt semmilyen felelősségre vonás

A politikus közölte: a gyermekotthon dolgozói már korábban jelezték, hogy az igazgató bántalmazza a gyerekeket, ám az ügyben semmilyen felelősségre vonás nem történt.

A bicskei gyermekotthont fenntartó fideszes főváros nem rúgta ki és nem függesztette fel V. Jánost,

aki ennek köszönhetően még öt éven keresztül molesztálhatta a rábízott gyerekeket – mutatott rá.

Sőt, Pölöskei Gábornét előléptették

Gy. Németh Erzsébet elmondta, ennek a főosztálynak akkor Pölöskei Gáborné Áder Annamária, azaz Áder János – volt köztársasági elnök – húga volt a vezetője. Pölöskei Gábornét ezután előléptették, Balog Zoltán minisztériumában lett államtitkár és államtitkár a mai napig is, ugyanis jelenleg az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkáraként tevékenykedik.

A DK azonnali lemondásra szólította fel

„A Demokratikus Koalíció Pölöskei Gáborné Áder Annamária azonnali lemondását követeli!”

– jelentette ki Gy. Németh Erzsébet, majd felvetette: miként lehetséges az, hogy államtitkár lehet az, aki a bicskei gyermekotthon fenntartójaként nem akadályozta meg, hogy a ped0fil igazgató tovább molesztálja a rábízott gyermekeket.

A kínos kérdések

„Ki utasította Áder János húgát az orbáni ped0filhálózatból arra, hogy hagyja a helyén V. Jánost?”

– kérdezte a politikus.

„A ped0filsegítő elnöki kegyelmét kijáró Balog Zoltán, a ped0fil igazgató állami kitüntetésében részt vevő Áder János, esetleg az orbáni ped0filhálózat feje, a ped0fil igazgatót kitüntető Orbán Viktor utasította erre?

Válaszokat és Pölöskei Gáborné Áder Annamária azonnali lemondását követeljük!”

– közölte.

Videó:

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek