Befutott a friss előrejelzés: Újabb rekord dőlt meg Magyarországon

Itt vannak a részletek.

Szombaton is megdőlt a hajnali országos melegrekord – hívta fel a figyelmet legfrissebb vasárnapi előrejelzésében a HungaroMet Zrt.

Mint írták, szombaton hazánkban borongós, párás, az ország középső kétharmadán esős időjárás volt jellemző. Emellett – a sokévi átlagnál továbbra is jóval enyhébb időben – a kevésbé csapadékos északkeleti területeken ismét több helyen alakult rekordenyhén az éjszaka.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Milotán és Napkoron szombaton a leghűvösebb órákban csupán 10,6 Celsius-fokig csökkent a hőmérséklet, amely

új hajnali országos melegrekordot jelent.

A korábbi, erre a napra vonatkozó 9,6 fokos rekordot 1994-ben regisztrálták Mezőhegyesen.

Előrejelzésük szerint kitart a délies áramlás, de ezzel együtt szárazabb levegő is érkezik fölénk, így újra csökken a csapadékhajlam. A következő napokban (továbbra is) 5-10 fokkal a sokéves átlag feletti értékeket mérhetünk.

A fátyol- és gomolyfelhők mellett vasárnap is sok napsütés várható. Hajnalra foltokban alakulhat ki pára, köd, amely hétfő délelőtt feloszlik. A legtöbb helyen nem várható csapadék, elvétve nem kizárt zápor kialakulása.

Vasárnap már csak kevés helyen lehetnek élénk széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +7 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 14 és 19 fok között valószínű – ismertették.

Forrás: met.hu

Valódi Hírek