Sosem lesz vége? Újabb vezető bukott bele egy ped0filbotrányba

Az újabb ped0filügy miatt rúgták ki.

Sziszák Katalin Julianna, a Gyöngyház Integrált Szociális és Gyermekvédelmi Központ vezetőjének közalkalmazotti jogviszonyát 2024. február 15-ei hatállyal, rendkívüli felmentéssel megszüntette a munkáltató.

Megírtuk, hogy letartóztattak a múlt pénteken Békés településen egy gyermekotthoni nevelőt, aki a gyanú szerint az intézményben elhelyezett fiúkat molesztálta. A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság közölte:

ped0fil bűncselekmények gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak egy 62 éves békési férfi ellen.

A gyanúsított az eljárás adatai szerint több alkalommal sze*uálisan molesztált két, felügyeletére bízott tizenéves fiút.

A gyermekotthon a Gyöngyház Integrált Szociális és Gyermekvédelmi Központ irányítása alá tartozik, így a botrány kirobbanásának napján felmentették annak vezetőjét. Másnap

a honlapon már Krizsán Jánosnét tüntették fel megbízott intézményvezetőként.

Az ügyről elsőként beszámoló 24.hu megkereste a központot, ahol kérdésükre annyit válaszoltak: csak a Belügyminisztérium alá tartozó országos felettes szerv, a Cséplőné Gönczi Veronika által vezetett Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF) adhat tájékoztatást az ügyben.

Az SZGYF csütörtök este küldött rövid válaszlevelet a portálnak. Azt írták, hogy a ped0fil nevelő lebukásával kapcsolatos kérdéseikkel

„forduljanak az illetékes bírósághoz, illetve nyomozó hatósághoz”.

(Címlapkép: szgyf.gov.hu)

Valódi Hírek