Egy hajszálon múlt a tragédia: Videón, ahogy éppen csak átcsúszott a vasúti átjárón ez a zizzent buszsofőr

Gondatlanságból elkövetett vétség miatt nyújtottak be vádiratot a buszsofőrrel szemben.

A közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a buszvezetővel szemben, aki a tilos jelzés ellenére haladt át a vasúti átjárón, miközben a sorompót is letörte – részletezte az ügyészség friss közleményében.

Mint írták, a férfi még tavaly nyáron, június 9-én, Piliscsév lakott területén kívül haladt, amikor egy vasúti átjáróhoz ért. A tilos jelzés és a csapórúd ellenére úgy gondolta, még átérhet a vonat érkezése előtt. A csapórudat így balról megkerülte, az ellentétes forgalmi sávban áthaladva gurult a buszával, ám a manőver nem sikerült túl jól.

A buszsofőr nem tudott megfelelő oldaltávolságot tartani, a járműve jobb oldali hátsó részével nekiütközött a csapórúdnak, amely letört és az úttestre zuhant. A vétkes sofőr amint áthaladt az átjárón, telefonon bejelentést tett az esetről, amely nem zavarta meg a vasúti forgalom rendjét, késés nem történt – tájékoztattak.

Mi lesz a büntetés?

Az ügyészség indítványa szerint a bíróságnak pénzbírságot kellene kiszabnia a buszsofőrre, akit a közúti járművezetéstől is eltiltanának.

Az esetről videófelvétel is készült:

(Magyarország Ügyészsége/Facebook)

Kapcsolódó:

Mozdonynak csapódott egy autó Nemeskeresztúrnál – a sofőr elhajtott a helyszínről

Valódi Hírek