Meghalt Hunyadkürti György Jászai Mari-díjas művész

Hunyadkürti György a kaposvári Csiky Gergely Színház társulatának tagja volt. Nyugodjon békében!

Életének 73. évében váratlanul meghalt Hunyadkürti György, a kaposvári Csiky Gergely Színház Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művésze – tájékoztatta a teátrum közleményben az MTI-t.

Mint írták, Hunyadkürti Györgyöt a színház a saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek.

Hunyadkürti György 1951. április 16-án született Csorváson. Pályafutását a békéscsabai Minerva Színpadon kezdte. 1972-ben az Állami Déryné Színházhoz szerződött, 1975 óta a Csiky Gergely Színház társulatának volt a tagja.

Szívesen vállalt önálló irodalmi esteket, Ti kérditek?! – Gondolat-VERSeny című produkcióját a kaposvári színház stúdiószínpadán mutatták be, kiváló előadóként többször nyert díjakat szavalóversenyeken.

Hunyadkürti György rengeteg elismerést kapott

Neki ítélték 2006-ban a Versünnep Alapítvány, a Magyar Rádió és a Duna Televízió által megrendezett országos szavalóverseny első díját, és egy évvel később a Versünnep szavalóverseny szakmai fődíját.

Testvéréhez, Hunyadkürti Istvánhoz hasonlóan őt is felfedezte a filmes szakma. Játszott a Sose halunk meg! (1993), a József és testvéreiJelenetek egy parasztbibliából (2003) és egyebek mellett a Workshop (2003) című alkotásban.

Munkásságát, színészi teljesítményét többször is díjazták: 2004-ben megkapta a színházi epizódszereplők elismerésére alapított Aase-díjat, 2005-ben a Jászai Mari-díjat, 2006-ban a Kaposvárért aranygyűrűt, 2014-ben érdemes művész, 2022-ben kiváló művész lett.

(Alapítvány Versünnep/YouTube)

Valódi Hírek