Nemes Gábor: Ki támogatja a ped0filokat és ki lehet érintett?

Vélemény.

A ped0filügy politikai következményeinek számos csápja van. A XVI. kerület részben közvetett módon vált érintetté a kirobbanó botrány során. Novák Katalin és Varga Judit lemondása után Balog Zoltán szerepe váltott ki jogos felháborodást.

A XVI. kerületi Reformátorok terén a mai napig ott ékeskedik a püspöki pozícióját még mindig betöltő volt miniszter idézete, akinek a kegyelmi kérvény elbírálása folyamatában komoly szerepe volt.

Balog Zoltán püspök idézete még mindig köztéren áll

Sokan egyetértünk abban, hogy az ügyben érintettek lemondása, pozíciójuk feladása még nem zárta le, nem zárhatja le ezt a súlyos kérdést. Az utóbbi időszak legnagyobb Fidesz-botránya is igazolja Orbán rendszerének gyógyíthatatlan betegségét.

Szervezetük egésze átitatódott ezzel a kóros betegséggel és a Kovács Péter vezette XVI. kerület erre igazán „jó” példa.

A XVI. kerületi önkormányzat testületi ülésére benyújtottam egy egyszerű előterjesztést – a ped0fília és a gyermekek sérelmére elkövetett sz*xuális bűncselekményekkel összefüggő erkölcsi és politikai nyilatkozat elfogadása címmel.

Ennek vitája során a fideszesek a ped0fília elítélését mint eszközt használták fel arra, hogy az előterjesztés határozatában leírtakat kiforgassák.

A fideszesek többek között az alábbi módosítást tartották fontosnak beleírni az előterjesztés határozatába. „A XVI. kerület képviselő-testülete élő kapcsolatot tartson fent az Észak-Pesti Tankerületi Központhoz tartozó iskolákkal.

Azok igazgatóival intézményvezetői értekezlet és tanulmányút keretében is továbbfejlessze a kialakult kiváló, a kölcsönös bizalmon alapuló szakmai kapcsolatot.”

Valaki magyarázza el, hogy a ped0fília elítéléséhez miért is kell Nizzába, Barcelonába, vagy éppen Szicíliába utazni? Kovácsék persze nem tudnak erre értelmes magyarázatot adni.

Érdekes tanulmányutak Európa városaiba

A közvélemény előtt is jól ismert az a nizzai tanulmányút, mely nem egy tipikus – nagy részben közpénzen szervezett – utazás volt, hanem rendszeres, szinte minden évben megszervezett kirándulássorozat része.

Ez Európa olyan városaiba juttatta el a kiválasztottakat – köztük magát a polgármestert is –, amelyekről a legkevésbé sem mondható el, hogy ott bármi hasznosat tanulmányozhattak volna. Legalábbis a tavalyi tengerparti nyaralásról sem készült semmilyen beszámoló, amiből világossá vált volna, hogy vajon mit csinált ott 30-40 ember?

Kivel tárgyaltak, melyik intézménybe látogattak el? Mi célt szolgált az utazásuk? A közérdekű adatigénylésekből azért az kiderült, hogy Kovácsék néhány éve tanulmányozták a Barcelona szentélyét, stadionját is.

Kovács az utóbbi időszakban több hibát is elkövetett és arról is elhíresült, amikor egy korábbi Fidesz kongresszuson azt mondta, majd a Fidesz-központból megmondják, »hogy mik a jó válaszok a kellemetlen kérdésekre«. A mai napig ráégett ez a kongresszusi felszólalásában kifejtett gondolata.

Meggyőződésem az is, hogy a központ által meghatározott »jó válaszok« után Kovács követni kezdte a központ magatartási mintáit is. Ezt igazolják a sajtóban és a Facebookon is olvasható beteges kommentjei.

Kovács Péter polgármester írja egyik kommentjében: „sajnálatosnak tartom, hogy olyan fontos kérdésekben, mint a pedofilok elleni fellépés a DK-nak megint csak az intézményvezetői tanulmányutak jutnak eszükbe a XVI. kerületről”.

Kovács úr, ez nem nekem vagy az ellenzéknek, hanem maguknak, fideszeseknek jutott eszébe és írták bele a javaslatukba.

Sajnálatosan nem először fordul elő, hogy egy előterjesztés határozati javaslatait kiforgassák és olyan elemeket építsenek bele, mely alapján az elfogadhatatlanná válik.

Mindezek után Kovács a Facebookon megkérdezi tőlem, idézem:

„Miért támogatja a pedofilokat? Érintett?”

Ez az a pont, amikor a NER betegségét terjesztő kóros bajról ki kell mondani, hogy ez már a végstádium.

Itt kell kimondani, hogy aki kijelentéseivel erre a szintre süllyed, oda nekünk már nem kell leereszkedni, viszont mindent el kell követni, hogy ezt a gyógyíthatatlan betegséget visszaszorítsuk és a csápjaiknak gátat szabjunk.

Nemes Gábor

Valódi Hírek