Feje tetejére állt a világ: Letartóztattak két börtönőrt (+videó)

Börtönből börtönbe kerülnek.

A két börtönőrt a munkahelyükön, egy észak-magyarországi büntetés-végrehajtási intézetbe tartóztatták le – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség. A gyanú szerint

pénzért mobiltelefonokat csempésztek be a raboknak a cellákba.

A körletfelügyelőként dolgozó két férfi illegális kapcsolatot tartott fenn az intézet különböző objektumaiban elhelyezett fogvatartottakkal és azok hozzátartozóival.

Az őrmesterek 2023 októberében jogtalan előnyként készpénzt fogadtak el azért, hogy a fogvatartottak részére tiltott tárgyakat vigyenek be az intézetbe. A nyomozás arra utal, hogy az egyik felügyelő kifejezetten kereste a kapcsolatot fogvatartottak rokonaival, akiket telefonon, de akár személyesen is igyekezett pénz átadására rávenni.

Telefonokat és gyógyszert csempésztek

Az egyik elkövető 60 ezer forintot vett át azért, hogy mobiltelefont és gyógyszert csempésszen be egy fogvatartottnak. A másik felügyelő két elítéltnek vitt be telefonokat 170 ezer forintért.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) feljelentésére indult ügyekben a nyomozó ügyészség a hét elején elfogta az elkövetőket. A lakásaikon és a munkahelyükön kutatást tartottak, majd elrendelték őrizetüket és gyanúsítottként hallgatták ki őket.

A nyomozó ügyészek az egyik elkövető lakásán kábítószer fogyasztásához használt eszközöket, továbbá kábítószergyanús anyagot foglaltak le.

A férfinál a kábítószer-gyorsteszt is pozitív eredményt hozott.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség előnyért hivatali kötelességét megszegve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása és más bűncselekmény elkövetése miatt indítványozta a két börtönőr letartóztatását. A büntetés-végrehajtási intézmény

a két gyanúsított szolgálati jogviszonyát azonnal felfüggesztette.

(Kiemelt képünk illusztráció)

(MTI)

Valódi Hírek