Súlyos botrány Oroszországban: A hatóságok rejtegetik Alekszej Navalnij h0lttestét

Közben a megemlékezésekre érkezőket viszik el a rendőrök.

Nem volt abban a hullaházban, ahol lennie kellett volna, és nem adták ki a törvényes határidőn belül Alekszej Navalnij holttestét a hozzátartozóknak. Szóvivője, Kira Jarmis szerint

rejtegetik, amivel azt leplezik, hogy megölték.

Jarmis úgy véli, a hatóságok a gyilk0sság nyomait akarják eltüntetni, ezért nem adták ki a holttestet. Navalnij anyja és ügyvédje együtt mentek el a hullaházba, ám ott nem találták.

Eközben a megemlékezésekről sorra viszik el a gyászolókat a rendőrök. Oroszországban eddig több mint 400 embert vettek őrizetbe azok közül, akik megjelentek az Alekszej Navalnij halála utáni megemlékezéseken. Az ellenzéki politikust, Vlagyimir Putyin legfőbb ellenfelét

gyászolókat börtönre vagy pénzbírságra ítélték.

Navalnij halálhíre óta legalább 200 letartóztatás volt Szentpéterváron az OVD jogvédő szervezet információi alapján. Az AP nemzetközi hírügynökség szerint közülük 42 embert egy és hat nap közötti börtönre ítéltek, további kilenc megemlékező pedig pénzbüntetést kapott.

Moszkvában az OVD-Info adatai alapján hat ember kapott 15 napos börtönbüntetést.

Megírtuk, hogy pénteken egy orosz börtönben meghalt Alekszej Navalnij.

Az ellenzéki politikus 47 éves volt.

Mint ismert, 2020-ban Vlagyimir Putyin megmérgeztette Navalnijt, akit nemzetközi nyomásra egy németországi kórházba szállítottak, ahol élet és halál között lebegett hónapokig.

(theguardian.com nyomán)

Valódi Hírek