Követeli a DK: Számoljon el Lázár közpénznyelő embere, aki napi 200 ezer forintjába kerül a magyaroknak

A DK már megkérdezte a helyi lakosokat, hogy mi az akaratuk.

A Nyugati pályaudvar mögötti rozsdaövezethez látogatott a minap Miyazaki Jun, Terézváros alpolgármestere.

Ezen a területen régóta egy fás, ligetes közparknak kellene lennie, mégsem történt még egy kapavágás sem

– fogalmazott a Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselője.

Mint mondta, a Fidesz 14 éves uralma alatt csak annyit tudott kitalálni, hogy esetleg cirkuszművészeti-központ jöhetne létre a területen. A DK korábban megkérdezte a terézvárosiakat, hogy mit szeretnének. Elsöprő többségük egy új közparkra voksolt – emlékeztetett.

Budapest szívében ez az egyetlen olyan terület, ahol nagy, összefüggő zöldfelületet lehetne kialakítani. Az Orbán-kormány azonban nem megoldani akarja a problémát, legfeljebb egy kifizetőhelyet hozna létre. A Nyugati tér rekonstrukcióját elszabotáló Lázár János miniszter az önkormányzati választások előtt fél évvel miniszteri biztossá nevezte ki Kovács Balázs Norbertet. Ő a terézvárosi Fidesz vezetője, akinek az állítólagos feladata a Podmaniczky Liget kialakítása – mutatott rá Miyazaki Jun.

Hozzátette, hogy

Lázár kinevezettje a feladatra fél évet kapott. Megbízatása az önkormányzati választások után le is jár

– valószínűleg azért, mert a park csupán kampányígéret. A hírek szerint ő lesz a Fidesz terézvárosi polgármesterjelöltje, aki a kampányidőszakban 1 milliós fizetést kap, valamint járnak neki a helyettes államtitkári juttatások, továbbá gépjárműhasználat, benzinkártya, költségtérítés és három főből álló titkárság is jár neki – részletezte a DK politikusa, megjegyezve, hogy

ez az adófizetőknek napi 200 ezer forintjába kerül.

„A terézvárosiak nevében követeljük, hogy számoljon el, mit is csinál pontosan abban a minisztériumban, amely azzal kezdete a működését, hogy leállította a Nyugati tér rekonstrukciójával kapcsolatos munkálatokat!”

– hangsúlyozta az alpolgármester.


(Miyazaki Jun/Facebook)

Valódi Hírek