Mi a fenére készül Oroszország? Rettenetes hírt kaptunk az atomfegyverekről

Oroszország lépésének meglesz a böjtje.

Az amerikai hírszerzés szerint Oroszország nukleáris űrfegyvert fejleszt – jelentette szerdán több amerikai tömegtájékoztatási eszköz meg nem nevezett forrásra hivatkozva.

A hírszerzési értesülések szerint Oroszország űrbe telepíthető műholdelhárító nukleáris fegyvert próbál meg kifejleszteni. Az fenyegetést jelenthet az Egyesült Államok és más országok nemzetbiztonságára. A műholdak elleni űrbázisú nukleáris rendszerek potenciálisan működésképtelenné tehetik az amerikai távközlést és hírszerzést – közölte a Fox News nevű amerikai hírcsatorna.

Mire készül Oroszország?

A The New York Times szerint az Egyesült Államok tájékoztatta a kongresszust és európai szövetségeseit az orosz nukleáris kapacitásokkal kapcsolatos az új hírszerzési információkról. Az új nukleáris képességek fejlesztés alatt állnak, és még nincsenek az űrbe telepítve – írta a lap. Nekik egy illetékes azt mondta, hogy az új fegyverek egyelőre nem jelentenek közvetlen veszélyt az emberiségre.

A titkosszolgálati információk azután láttak napvilágot, hogy Mike Turner képviselő, az amerikai képviselőház hírszerzési bizottságának republikánus elnöke szerdán szokatlan és rejtélyes nyilatkozatot adott ki, amelyben „komoly nemzetbiztonsági fenyegetés„-re figyelmeztetett.

Kérem, hogy Biden elnök oldja fel a fenyegetéssel kapcsolatos összes információ titkosítását, hogy a kongresszus, a kormányzat és szövetségeseink nyíltan megvitathassák a fenyegetésre való reagáláshoz szükséges intézkedéseket

– nyilatkozta Turner.

A republikánus képviselő nemrégiben tért vissza egy kétpárti kongresszusi küldöttség ukrajnai látogatásáról, amely után figyelmeztette képviselőtársait, hogy az orosz megszállók elleni harcban Ukrajna számára fogytán az idő. A Biden-kormányzat egyre élesebben bírálja a képviselőház republikánusait. A fő kritika, hogy az ellenzéki képviselők megakadályozhatják a szenátus által elfogadott 95 milliárd dolláros törvényjavaslatot, amely Ukrajnának, Izraelnek és Tajvannak nyújtana támogatást.

„Nincs ok riadalomra”

A törvényjavaslat támogatói szerint az Egyesült Államok többek közt azért támogatja Ukrajnát, hogy szembeszegüljön az Ukrajnán túlmutató orosz fenyegetésekkel is.

Mike Johnson, a képviselőház elnökének elmondása szerint nem fogja elsietni a szenátusi törvényjavaslat megszavazását.

Nyugodt kezek a kormánynál. Dolgozunk rajta, és nincs ok a riadalomra

– mondta.

Mark Warner és Marco Rubio, a szenátus hírszerzési bizottságának demokrata elnöke és republikánus alelnöke közös nyilatkozatot adott ki. Ebben kijelentették, hogy testületük rendelkezik a kérdéses hírszerzési adatokkal, és szigorúan figyelemmel kísérik az ügyet.

Jake Sullivan, Joe Biden elnök nemzetbiztonsági tanácsadója nem kívánt konkrétumokkal szolgálni a friss hírszerzési értesüléseket illetően.

Valódi Hírek