Itt az újabb méretes Fidesz-balhé: Nem elég a ped0filbotrány, most már tényleg nagy a baj

Lemondott egy fideszes alpolgármester, Radnóti Ákos.

A győri városvezetés tagjaként dolgozó Radnóti Ákos beadta lemondását. Mindezt azok után tette, hogy a városban pletykák kezdtek terjedni az egyik alpolgármester zsarolhatóságáról.

Arról, hogy a fideszes Radnóti le fog mondani az alpolgármesteri megbízatásáról, október óta szállingóztak a hírek.

December 16-án, szombaton a Fidesz helyi frakciójából korábban kizárt Hajtó Péter önkormányzati képviselő, a polgármesteri címért újra ringbe szálló (2019-ben a sz*xbotránya miatt lemondó) Borkai Zsolt egyik bizalmasa nyílt levelet írt Dézsi Csaba András fideszes polgármesternek.

„Hónapok óta tartja lázban egy nagyon furcsa történet a győrieket. Méghozzá az, hogy az egyik győri alpolgármester olyan

erőszakos bűncselekményt követett el más személy vagy személyek ellen, amelynek következtében (…) zsarolhatóvá vált”

– állt a levélben.

Radnóti Ákos kegyvesztett lett

Hajtó feltette azt a kérdést is: tud-e Dézsi arról, hogy az esetleges sértetteknek hallgatásukért cserébe az alpolgármester jogtalan előnyt biztosított vagy jogtalan előny megszerzésében befolyásával visszaélve közreműködött.

A korábban – Borkai, majd Dézsi polgármestersége idején – komoly tisztségeket betöltő Radnóti a tavalyi év folyamán kegyvesztetté vált a győri városházán. 2023 májusában még őt szánták a Győri Atlétikai Club (GYAC) elnökének, az egyesület azonban nagy meglepetésre Borkai Zsoltot választotta meg.

A fideszes politikus cáfolta, hogy a bejegyzés és a lemondása között összefüggés lenne.

Azt állította, hogy nem folyik ellene büntetőeljárás.

Lemondását hivatalosan azzal indokolta, hogy új feladatot kapott a város vízi és turisztikai fejlesztésével kapcsolatban mint turisztikai és marketingmenedzser.

(Kiemelt képünkön Radnóti Ákos látható)

(24.hu nyomán)

Valódi Hírek