Karácsony Gergely: Novák Katalin kegyelmi ügye nem rendszerhiba volt, hanem maga a rendszer

Orbán Viktor kormánya erkölcsi válságba zuhant.

Budapest nem az országból akar kiválni, hanem abból a rendszerből, amelynek elnöke kegyelmet ad egy ped0fil bűnözőnek – mondta Karácsony Gergely főpolgármester szombat délelőtti kampánynyitó rendezvényén a VI. kerületi Eötvös 10 Művelődési Házban.

Mint ismert, június 9-én esedékes az önkormányzati választás, ahol a főpolgármester a DK, az MSZP, a Momentum és a Párbeszéd támogatásával újrázna. Karácsony Gergely elmondta, büszke arra a köztársaságpárti szövetégre, amellyel 2019 óta vezeti Budapestet, és szerinte az elmúlt négy és fél évben a főváros „egy jobb, európaibb, szolidárisabb és zöldebb hely lett”.

Az önkormányzati választás tétjének azt nevezte, hogy ezeket az értékeket továbbra is meg tudják őrizni, majd hozzátette:

nem hagyják, hogy Budapestet elvegyék a budapestiektől.

Novák Katalin kegyelmi döntésével kapcsolatban azt mondta: a magyar kormány erkölcsi válságban van, ezért ő szeretné legalább Budapestet megőrizni köztársaságnak. Hozzátette, nem az a célja, hogy a főváros kiváljon az országból, hanem mint fogalmazott: „Budapest azért köztársaság, hogy előbb-utóbb egész Magyarország az legyen”.

Felhívta rá a figyelmet, hogy a bicskei gyermekotthon volt igazgatóhelyettesének adott elnöki kegyelem

nem rendszerhiba volt, hanem maga a rendszer.

A főpolgármester szerint a Fidesz politikájának nincs erkölcsi alapja, márpedig – jelezte – „ha a politika elveszíti az erkölcsi gyökereit, akkor nincs mihez visszanyúlnia”.

„Ez a mostani hiba valójában leleplezi az egész rendszer züllöttségét.

Azt is mondhatnám, hogy meghosszabbították Bicskéig az erkölcsi züllést”

– mutatott rá.

Karácsony Gergely kitért arra is, hogy a Fidesznek nemcsak főpolgármester-jelöltje nincs jelenleg, de ajánlata sincs a budapestiek számára. Sőt, i tette hozzá – hadüzenete van Budapestnek.

„azt mondja a budapestieknek, hogy ti el lesztek pusztítva, ha nem álltok be a sorba. Azt fogja mondani, ha nem úgy táncoltok, ahogy mi fütyülünk, akkor Budapest ki lesz véreztetve”

– mondta, megjegyezve, ezért teljesen mindegy hogy ki lesz a kormánypárti jelölt.

„Budapesten az a politika, amit ők képviselnek, megbukott. Az a politika, amiben mi hiszünk, annak igenis van társadalmi támogatottsága”

– közölte a főpolgármester.

(telex.hu nyomán)

Valódi Hírek