Fotókkal: Egészen meglepő helyen bukkant fel Semjén Zsolt

Fontos közlendője akadt Orbán helyettesének.

A vadászat nélkülözhetetlen szerepet tölt be a vadgazdálkodásban és a felelős természetgazdálkodásban – tudatta Semjén Zsolt a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban, a 30. FeHoVa (Fegyver, Horgászat, Vadászat) kiállítás megnyitóján.

„A magyar vadásztársadalom javaslatai alapján az utóbbi egy év során észszerű törvények és jogszabályok születtek”

– jelentette ki a miniszterelnök-helyettes, aki egyúttal az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnökeként hozzáfűzte: az agrártárca, valamint a mezőgazdasági érdekképviseletek és vadászati szervezetek szerdai egyeztetésén megerősödött a partnerség a felek között, akik a vadász- és gazdatársadalmat is együttműködésre ösztönzik.

Nagy István agrárminiszter szintén úgy vélekedett, hogy a vadállomány fenntartásában a vadászat kulcsszerepet tölt be. A következő évek egyik fontos feladata az lehet, hogy a minőségük javuljon a vadászok közreműködésével – jelentette ki Nagy István.

A megnyitó végén Semjén Zsolt a Magyar Természeti-Vadászati Örökségért Érdemkeresztet adta át Reviczky Gábor Kossuth- és Jászai-díjas színművésznek, a Nemzet Művészének. Az Országos Magyar Vadászkamara Aranyérme kitüntetését Bodó Imre József, a dombóvári Fekete István Múzeum alapítója vehette át.

Fotók:

(MTI)

Valódi Hírek