Figyelmeztették a lakosságot: Viharos szelek tartanak hazánk felé

Erre kell készülni.

A következő pár nap nem lesz a szélre érzékenyek kedvence. Anticiklon peremén helyezkedik el hazánk, és a nyugatias szél tartósan erős, sőt néhol viharos lehet – figyelmeztetett friss előrejelzésében HungaroMet. A meteorológiai szolgálat jelezte, hogy a nyugatias áramlással ugyanakkor továbbra is enyhe légtömegek töltik majd ki hazánkat, így a tavaszias idő tovább folytatódik.

Vasárnap délután és éjszaka északnyugatról délkelet felé haladó gyors mozgású felhőtömbök vonulnak, amelyek utóbbi időszakban nagyobb területen takarhatják el tartósabban az égboltot, és főként ekkor kissé nagyobb eséllyel előfordulhat eső, zápor.

Hétfőn csökken a csapadékhajlam, délnyugat felől vékonyodik, szakadozik a felhőzet, és egyre inkább a szűrt napsütés válik jellemzővé a fátyolfelhők mellett. Az ország délnyugati harmadán jobbára gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás, másutt azonban sokfelé lesz erős, főként viharos az északnyugati, nyugati szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 11 fok között valószínű, de a szélárnyékos délnyugati és északkeleti tájakon ennél több fokkal alacsonyabb értéket is mérhetünk. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 11 és 18 fok között alakul.

A meteorológiai szolgálat széllökések miatt adott ki figyelmeztetést vasárnapra:

Forrás: met.hu

(met.hu nyomán)

Valódi Hírek