Óriásit változik az időjárás a hétvégén: Mutatjuk, milyen idő várható!

Itt vannak az időjárás-jelentés részletei.

A Dunántúlon, az Északi-középhegység keleti felében és az Észak-Alföld térségében napközben többnyire kevésbé felhős idő lehet a jellemző, sok napsütéssel, míg másutt több lehet a felhő, és változóan felhős ég lesz a jellemző – közölte friss előrejelzésében a Hungaromet.

Szombat délutántól mindenütt megnövekszik a felhőzet, éjjel már közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, de elsősorban délnyugaton, valamint keleten továbbra is lehetnek kevésbé felhős körzetek.

Ilyen lesz az időjárás vasárnap

Vasárnap a felhőátvonulások mellett az ország északi felében több, délen kevesebb lesz a felhő. Estétől azonban mindenütt megnövekszik a felhőzet. Számottevő csapadék szombaton nem valószínű, éjjel és vasárnap napközben helyenként gyenge eső, zápor előfordulhat, vasárnap estétől északon már összefüggőbbé válik a csapadékzóna – ismertették.

KAPCSOLÓDÓ: Bekeményít az időjárás

Az északnyugati szél az északnyugat-délkeleti szélcsatornában végig erős marad, időszakosan viharos lökések is kísérhetik az Észak-Dunántúlon, valamint a Dunakanyar térségében. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 9 fok között valószínű, de a kevésbé szeles, illetve kevésbé felhős délnyugati és északkeleti tájakon ennél több fokkal hidegebb is lehet. Ezeken a tájakon gyenge fagy is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 9 és 16 fok között változik.

Forrás: met.hu

Valódi Hírek