Zalatnay robbantotta a panaszbombát: Ennyi a nyugdíja, képtelen megélni belőle

De azért valahonnan csurran-cseppen még egy kis pénz.

Zalatnay Sarolta nagyon várja, hogy a róla szóló film forgatása elkezdődjön, közben 60 ezer forint Zalatnay Sarolta nyugdíja. Az énekesnőnek a nyugdíj mellett az előadói jogdíjakból is csurran-cseppen némi pénz, de ha havonta nem állna a közönség elé, nem tudna megélni – részletezte a minap a Mandinernek.

Mint mondta, amíg fizikailag bírja, addig színpadra áll, sőt, a jövőben is kizárólag élőben fog énekelni.

„Sokszor eszembe jut, hogy amikor a 60-as években kint voltunk Londonban az Omegával, azt mondták, maradjak kint, sztár lehetek”

– nosztalgiázott az énekesnő, aki szerint ha az Egyesült Királyságban marad, akkor most nem arról kellene beszélgetnie, hogy a 100 ezer forintot sem éri el a nyugdíja.

Zalatnay Sarolta nem csak a nyugdíjról beszélt

Zalatnay a nyugdíja mellett arról is szót ejtett, hogy 76 évesen már nincs ideje várni a dolgokra, így az is megviseli, hogy az életéről szóló film forgatása még nem kezdődött el. Megjegyezte, hogy élete során a jogdíjakkal sem volt szerencséje, mindenesetre bárhova megy, a közönség szereti és tisztelettel fogadja.

„Tudom, azt írják majd a kommentelők, hogy de Cini, hiszen te börtönben voltál. Igen, 20 éve megbotlottam, de nem a színpadon. Ott soha!”

– fűzte hozzá.

A nyugdíjjal kapcsolatos mondandója több szempontból is érdekes. Az énekesnő pár éve aláírta a Fidesz Gyurcsány-ellenes petícióját, de azért a Fideszt dicsőítő mondatai mellett megjegyezte: attól még lehet valaki jó zenész, hogy baloldali.

Zalatnay korábban azt is elárulta, hogy fiatalként tegező viszonyban volt Orbán Viktorral, már akkor is nagyon tisztelte őt, kora Petőfijeként írta le. Vajon a „költőhöz” is eljut a hír, hogy az énekesnő azoknak a táborát erősíti, akik havonta a létminimumot meg sem közelítő nyugdíjat kapnak?

Kapcsolódó cikkek:

Videóval: Élő adásban gratuláltak a Kossuth-díj jelöléshez Zalatnaynak a fideszes tévében

Varga Mihály bejelentette: Indul a nagy nyugdíjtakarékoskodás (+videó)

Itt vannak a számok: Kiderült, mennyit vihetnek haza a nyugdíjasok, de van egy hatalmas bökkenő

Valódi Hírek