Lemondott Gelencsér Ferenc a Momentum éléről, verseny nélkül átadja a helyét Donáth Annának

Már meg is van az új elnökség, nem kell izgulni.

Szerdán váratlanul bejelentette lemondását a Momentum éléről Gelencsér Ferenc, a párt elnöke.

A politikus Facebook-posztjában azzal magyarázza a döntését, hogy állítása szerint ő eleve csak arra vállalkozott, hogy

„egyben tartsa a pártot, amíg Donáth Anna újra készen nem áll a vezetésre”.

Gelencsér posztjából úgy tűnik, hogy a lemondása után nem lesz érdemi verseny a Momentum elnöki tisztségéért, hanem azt valami nem tisztázott alku keretében már eleve Donáth Annának tervezik odaadni.

Gelencsér posztjával egyidőben Donáth Anna is posztolt a Facebookra, ebből szintén úgy tűnik, hogy a politikusnak nem kell megmérkőznie másokkal a pártelnökségért, az eleve neki tervezik adni.

Donáth a posztjában ismét az ellenzéket kritizálja, amely – szerinte – nem nyújt érdemi alternatívát, emellett Donáth azt írja:

„Szükség van egy erős liberális pártra, amely nem fárasztja populista ígéretekkel a választóit, amely nem néz félre, ha egy jelöltje morálisan vállalhatatlan módon viselkedik.”

Donáth arról is beszél, hogy már azt is eldöntötte, hogy Orosz Annát, Soproni Tamást, Hajnal Miklóst, Bedő Dávidot, Tompos Mártont és Cseh Katalint szeretné a párt elnökségében látni.

Donáth és Gelencsér posztjából tehát úgy tűnik, hogy a közeljövőben lesz egy előre lezsírozott látszat-tisztújítás a liberális pártban, ahol a már eleve kiválasztott embereket fogják elnöknek és elnökségi tagnak megválasztani.

Valódi Hírek