Elszabadultak az indulatok: Óriási balhé tört ki Novák Katalin gyulai látogatása után a városban

Nem meglepő.

Novák Katalin gyulai látogatása során több száz gyereket használtak „biodíszletként”,

a szülők felháborodtak, Észak-Koreában érzik magukat.

Megírtuk, hogy szerdán Gyulára ment Novák Katalin köztársasági elnök. Látogatása olyan volt, mintha a középkori királynő ereszkedett volna le a népéhez. Fogadására

800 diákot vezényeltek ki,

valamint 82 kísérő is velük tartott.

Az esetről az iskola vezetősége nem kívánt nyilatkozni.

A Gyulai Tankerületi Központ azt írta: ez olyan „egyedi, különleges” alkalom lesz, amely miatt azt kérték a városi iskolák vezetőitől, hogy „adjanak lehetőséget azoknak a diákoknak, akik szeretnének részt venni ezen az alkalmon”. Tehát azt állították, hogy a részvétel önkéntes.

A magyarnarancs.hu-nak diákok, tanárok, szülők és nagyszülők cáfolták a tankerület állítását.

„Igenis ki lettek vezényelve a gyerekek.

(…) először önkéntes volt, hogy melyik pedagógus viszi ki az osztályt, de mivel senki nem akart menni, ezért pár nap múlva kötelező lett a három évfolyamnak. (…) De totál nagypolitika az egész, és igenis, hogy én fel vagyok háborodva ezen”

– írta egy pedagógus.

Majdnem másfél órát állt a tanulók többsége a mínusz 2 fokos hideg, ködös és nyirkos időben a gyulai várnál, Novák látogatására várva.

A portál idézi azt a nyugdíjas pedagógust, aki a legnagyobb közösségi oldalon fejtette ki a véleményét. Meglátása szerint mindez hasonlatos a rendszerváltás előtti május elsejékhez.

„Az sem volt kötelező, csak muszáj”

– jegyezte meg ironikusan.

Egy tanár a portálnak azt is elmondta, hogy az esemény előtt, kedd délután megbeszélést tartottak az iskolájukban, ahol szóba került a magyarnarancs.hu cikke is.

Amikor az intézményvezető a hosszú vita végén idegesen megkérdezte, hogy mégis mi a baj, akkor valaki azt válaszolta, hogy

„ez már Észak-Korea”.

Valódi Hírek