Borul a bili: Minden piszkos stikli kiderült Varga Mihályék balatoni ingatlanmutyijáról

Megkaparintották a luxusvillát.

Nagyon úgy fest, hogy valóban csak azért hozták létre a Gyenes Resort Kft. nevű céget 2019-ben, hogy megvegyenek egy balatoni luxusingatlant, majd gombokért kiadják azt Varga Mihály pénzügyminiszter családjának – hívta fel a figyelmet az átlátszó.hu. Az alsó hangon is 169 millió forintot érő ingatlant Vargáék megvették, majd a cég a tranzakciót követően le is húzta a rolót.

A lap még 2022 februárjában írt arról, hogy a pénzügyminiszter havi 150 ezer forintért bérel egy 200 négyzetméteres, kertes, medencés luxusházat a Balatonon. Az ingatlan akkor még a Gyenes Resort Kft. tulajdonában állt, amelyet egy Horváth László tiszteletbeli kazah konzul érdekeltségébe tartozó vállalkozás alapított 2019-ben. A kft. tulajdonosa a Zele-Invest Ingatlanforgalmazó és -befektető Kft. volt, amely akkor vette át a céget, amikor Varga Mihály kibérelte családjával a villát.

2020-ban a cég bevétele 600 ezer forint volt, Varga Mihály saját bevallása alapján pedig nyár óta bérelte a villát. Így

a miniszter havonta 100 ezer forintot fizethetett az ingatlanért.

Varga Mihály Facebook-oldalán cáfolta az erre vonatkozó információkat. A pénzügyminiszter azt közölte, havi 150 ezer forint a bérleti díj, amely véleménye szerinte megfelel a környék piaci árainak. Ugyanakkor a lap megkérdezett egy ingatlanszakértőt is, aki elmondta,

ennyiért legfeljebb egy 3 szobás lakást lehet bérelni a Balatonnál.

Varga Mihályék végül úgy döntöttek, inkább megvásárolják a nyaralót. Az ingatlan vételáráról akkor még sokat nem lehetett tudni, de a Gyenes Resort Kft. 2022-es pénzügyi beszámolójából kiderült egy becsült ár. A kft.

169 millió forintért adta el egyetlen ingatlanát, továbbá 22 millióért egyéb berendezéseit.

A kft. „különös módon” tavaly év végén végelszámolás alá került, gyenesdiási fióktelepük pedig bezárt. A kft.-nek 2023-ban semmilyen bevétele nem volt, ellenben 110 ezer forintos vesztesége akadt, ezért pedig a tulajdonos fel is számolta a céget.

Kapcsolódó:

Csináld a rafkós pénzügyminiszter után: Így kell a „semmiből” balatoni luxusvillát venni

Valódi Hírek