Csináld a rafkós pénzügyminiszter után: Így kell a „semmiből” balatoni luxusvillát venni

Először csak bérelte potom pénzért, aztán megvette, azt nem tudni, miből volt rá pénze.

Az Átlátszó vette észre, hogy a tulajdoni lapon szereplő információk alapján mostanra teljes egészében kifizethette Varga Mihály és felesége a korábban rendkívül olcsón bérelt, majd idén megvásárolt balatoni luxusnyaralót.

A lap még februárban írt arról, hogy Varga Mihály 2020 óta rendkívül kedvező áron bérelt egy, a számítások szerint akkor még 169 milliót érő, 204 négyzetméteres gyenesdiási luxusingatlant, amelyért mindössze 100 ezer forintot fizetett havonta a tulajdonos Gyenes Resort Kft.-nek. Varga később cáfolta az összegről szóló információkat, ugyanis azt állította, ennek másfélszeresét, azaz 150 ezer forint bérleti díjat fizetett.

2021-ben a Gyenes Resort bevétele 1,8 millió forint volt, ami megegyezik a Varga által kifizetett 12 x 150 000 forinttal, tehát a cégnek abban az évben máshonnan nem is származott bevétele. Az Átlátszó által megkérdezett szakértők szerint

a valós bérleti díj ennek többszöröse, havi 500–800 ezer forint lett volna.

Ezek alapján meglepő Varga döntése, akinek a júniusi vagyonnyilatkozatából az derült ki, hogy már nem bérli, hanem

megvásárolta a mostanra 200 millióra becsült ingatlant.

Ezt megerősítették az ingatlan tulajdoni lapján szereplő információk is, a földhivatali dokumentumban azonban akkor még a „tulajdonjog fenntartással történt eladás” megjegyzés volt olvasható, így a Varga házaspár vélhetően még nem fizette ki a teljes vételárat az ingatlanra.

A legfrissebb vagyonnyilatkozata alapján a pénzügyminiszternek 21 millió forintja van állampapírban és 17 milliója részvényekben, azonban felesége vagyonnyilatkozata nem nyilvános, így pontosan derül ki, hogy miből telt a házaspárnak a kerttel és medencével is rendelkező luxusvillára, amelynek fele-fele arányban most már hivatalosan is boldog tulajdonosai.

A lap kereste az ügyben a pénzügyminisztert, de Varga Mihály kérdéseikre nem válaszolt.

(atlatszo.hu)

Valódi Hírek