Zalatnay Cini borzasztóan kiakadt: A világ összes vezetőjét felszólította a cselekvésre

Felmondta a kormánypropagandát.

Döbbenetes interjút adott Zalatnay Sarolta a Borsnak csütörtökön, amelyben arról értekezett: nem érti, hogyan állhatnak bizonyos európai kormányok a háború pártján. Az interjú a mélyen „békepárti” Orbán Viktor újabb dicséreteként is felfogható.

Cini az interjú elején felidézte, milyen szálak fűzik Kárpátaljához. Mint mondta, annak idején sokat jártak Munkácsra és Ungvárra zenélni a Kati és a kerek perec nevű zenekarral. Ekkor zárta a szívébe az ukrajnai magyarokat, akik „kézről kézre” adták a zenészeket, akik vendégül is látták az együttest.

Zalatnay amiatt aggódik, hogy az akkor fiatal fiúk most talán éppen a fronton vannak, talán többen közülük már el is este az oroszok támadásai következtében.

Az interjúban az énekesnő a világpolitikai folyamatokat kritizálta. Elmondása szerint képtelen felfogni, hogy „vannak kormányok itt Európában, melyek kimondva, kimondatlanul, de a politikájukkal egyértelműen a háború pártján állnak!

Mégis miféle érdekek vezetik azokat a politikusokat, akik nem a béke pártján állnak?

Vajon ők megkérdezték a polgáraikat, hogy egyetértenek-e velük? Aligha…”

Az énekesnő láthatóan nem érti azt, hogy az Ukrajnában élő magyarok éppen úgy a hazájukért küzdenek, mint mindenki más, akit az oroszok megtámadtak.

„Látom magam előtt azokat a kisfiúkat, akik ott ültek velünk a vacsoraasztalnál egy-egy buli után. Ők most jó eséllyel katonák, hiszen hiába vallják magukat magyarnak, ukrán földön élnek és ha nem menekültek el időben, biztos, hogy besorozták őket.”

Ezt követően felszólítást intézett a világpolitikai vezetőknek:

{h}a vége lesz ennek a rémálomnak, szeretnék majd elutazni Munkácsra és Ungvárra, hogy megkeressem az akkoriban minket befogadó és szeretettel körülvevő családokat. Addig pedig imádkozom értük és minden harcoló katonáért.

Kérem a világot és Európát, hogy tegyenek végre lépéseket a békéért!

Zalatnay Cini egyébként már korábban is hitet tett Orbán Viktor politikája mellett. Pár nappal a 2022-es választások után így fogalmazott: „én csak annyit tudok mondani, hogy örülök. Nem lepődtem meg, és szerintem a legjobb döntés volt, amit az emberek hozhattak. Ezen a választáson vasárnap a boldogság és a lehetőségek nyertek, és én boldog vagyok emiatt.”

Valódi Hírek