Árnyékkormány: Magániskolák és gettóiskolák helyett minden gyermeknek erős állami oktatást!

Igazságos Magyarországot akarnak.

Egyre több hazai és nemzetközi felmérés, legutóbb pedig a Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont kutatása is azt bizonyítja:

az Orbán-kormány miatt nő az iskolai szegregáció.

Egyre több gyerek kényszerül lepusztuló gettóiskolákban tanulni, ahonnan semmi esélyük a társadalmi felemelkedésre és a magasabb iskolai végzettség megszerzésére

– hívta fel a figyelmet Barkóczi Balázs oktatási és kulturális árnyékminiszter lapunkhoz is eljuttatott szerdai közleményében.

Hangsúlyozta: csak a Dobrev Klára vezette árnyékkormány szociáldemokrata fordulata akadályozhatja meg a kormányváltás után, hogy az Orbán-kormány az állami oktatás szándékos tönkretételével a szegény családból származó, hátrányos helyzetű gyerekeket gettóiskolákba kényszerítse, míg a többieket fizetős magániskolákba terelje.

Amíg az állami iskolákból lassan gettóiskolák lesznek a megszorítások és a tanárhiány miatt, addig csak a magániskolák diákjainak lesz esélyük bejutni gimnáziumokba és egyetemekre. A milliárdosok gyerekei pedig olyan elitiskolákba járhatnak majd, ahol a tehetség helyett a szülők gazdagsága alapozza meg a gyerekek jövőjét – fogalmazott.

Tehát

Orbán oktatási rendszere tovább erősíti azokat a társadalmi egyenlőtlenségeket, amelyek ellen mi, szociáldemokraták küzdünk

– írta.

„Magániskolák és gettóiskolák helyett minden gyermeknek egyenlően biztosított, erős állami oktatást, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarunk”

– közölte.


.

Valódi Hírek