Mutatjuk, hogyan készíthetsz gyorsan és egyszerűen extrém körmöket magadnak!

A szépségápoláshoz, az igényes külsőhöz hozzátartozik a kezek, a körmök gondozása is. Ez alapvetően fontos egy nő életében, hiszen az ápolt megjelenés sok mindent tükröz. A körmök külleme nagyon változatos lehet, divatos a visszafogottabb és a vagányabb, kirívóbb típus is.

Amennyiben a feltűnőbb körmök mellett döntesz, nagyon jó megoldás lehet számodra a Max Diszkont kínálatában kapható polygélek egyike. Ezek annyira modernek és egyszerűen kezelhetők, hogy te is tudsz magadnak könnyedén akár extrém körmöket is készíteni. Mielőtt nekiállsz, tedd rendbe a körmeidet!

Miért fontos a manikűr?

Sokan ott követik el a hibát, hogy nem végeznek manikűrt a kezeiken, mielőtt díszíteni kezdik. Ezzel nagyon csúnya és egyáltalán nem vonzó végeredményt lehet elérni, amin látszik, hogy kimaradt pár lépés a folyamatból.

A körmök hosszúsága, formája is lényeges, valamint a körömágybőrt is el kell távolítani. Ha nem végzünk manikűrt a festés, körömépítés, díszítés előtt, az olyan, mintha mosdatlanul, koszosan vennénk fel egy szép ruhát.

Ha nem tartasz igényt látványos körmökre, az ápolásukat akkor is rendszeresen el kell végezni. Ezért most nézzük meg a folyamatokat, amik elengedhetetlenek a polygélek használata előtt is!

Milyen lépéseket tegyél meg, mielőtt használod a polygélt?

Először mindig alaposan tisztítsd meg a körmeidet és távolítsd el a felesleges körömágybőrt! Ezután a kívánt formára reszelheted őket, majd polírozó segítségével tudod előkészíteni a következő lépésekhez.

A reszelésből fennmaradt por eltávolítása is lényeges, mivel az apró szemcsék elronthatják az összképet. Kend fel a sablonra az optimális mennyiségű polygélt, majd tedd a megfelelő helyre a körmödön, és óvatosan nyomd le!

Tedd a kezeidet UV lámpába egy percre, majd távolítsd el a sablont! Ezután egy finomszemcsés körömreszelővel a kívánt alakra formázhatod a körmeidet, majd már csak annyi a dolgod, hogy tisztítás után felviszed a polygélt és a fedőréteget. Ha vigyázol rá, akár három hétig is fent fog maradni. Közben tudod rövidíteni, ha szükséges, de kizárólag finomszemcsés reszelőt használj! Ezzel elkerülheted, hogy belereszelsz a saját körmödbe.

Mi a különbség a géllakk és a polygél között?

A polygélek a géllakk és a porcelán keverékei, mindkettő kiváló tulajdonságait magukban hordozzák. A porcelán levegőn is szárad, de a polygél csak UV vagy LED lámpa hatására, melynek köszönhetően sokáig formázható.

A zselés lakk is nagyon kedvelt, mert egyszerűen és gyorsan alkalmazható, de a polygél nem folyik szét formázás közben. Strapabíró és kemény, mint a porcelán és nagyon jól tapad. A terítéshez szükséges egy természetes szőrű ecset, illetve speciális folyadék, amitől nem lesz ragacsos az anyag.

Polygéllel egyszínű vagy festett francia körmöket is készíthetsz, de mosolyvonalas vagy karvaly köröm korrekciót is. A polygél szuper lehetőség extrém körmök megvalósításához is. Gyakorlatilag korlátlan ideig formázható, de mivel rendkívül könnyen alakítható, rövid idő is elég lesz hozzá.