Meghalt a Heti Hetes egyik legendás alakja

71 éves volt.

Meghalt Ónodi György producer, rendező, író. Legismertebb műsora az RTL-en a tizenhét éven át futó Heti Hetes volt, amelynek a főszerkesztője volt.

Ónodi a moszkvai Filmművészeti Főiskolán operatőrként végzett. A rendszerváltásig a Híradóban és dokumentumfilmstúdióban dolgozott. A Filmhíradónál több mint harminc országban forgatott dokumentumfilmeket. Később az RTL Klubnál készített több szórakoztató televíziós műsort (Gálvölgyi Show, Mónika Show, Kész átverés, Csíííz).

A Heti Hetes első felvételét 1999 szeptemberében vetítették és az egyik legnépszerűbb, legnézetteb műsor lett. A tizedik adásával 2 milliós nézettséggel rekordot döntött. 2012-től a műsor átkerült az RTL Klubról az RTL II csatornára, ahol megszűnéséig, 2017 februárjáig futott.

Gálvölgyi Jánossal harminc éve barátok. A színművész az RTL Híradónak azt mondta: Ónodi nem csak szakmailag, emberileg is rendkívüli volt.

„Döbbenettel fogadtam, mint minden ilyen hírt az ember, átszalad rajta a múltja is. Gyuri nekem több mint harminc éves barátom, munkatársam volt. Az embernek eszébe jut, hogy az élet nagyon gyorsan múlandó”

– fogalmazott.

„Nagyon jól írt, amit kevesen tudtak róla, és a ma már szidott, szeretett, emlegetett Gálvölgyi Show-nak a 80 százalékát a Gyuri írta”

– tette hozzá Gálvölgyi.

Az RTL videója:

.

Valódi Hírek