Megrázó: Kiderült, mi okozhatta Benedek Miklós halálát

A színész mindvégig hitte, hogy legyőzi a kórt.

Mint írtuk, kedd reggel elhunyt Benedek Miklós, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, színházi rendező, érdemes és kiváló művész.

Az egész ország megrendülve búcsúzik a művésztől, akit pályatársa szerint nagyon megviselt a fia halála. Bodrogi Gyula így fogalmazott:

„Vannak emberek, akiknek az élete természetes, a halála pedig természetellenes. Benedek Miklós is egy ilyen ember volt”.

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színészről ősz végén aggodalomra okot adó hírek érkeztek, egészségi állapota miatt nem tudott színpadra állni.

Benedek Miklós krónikus tüdőbetegséggel küzdött,

később pedig a torkával akadtak problémák, így hosszabb kényszerpihenőre kellett mennie.

A színész igyekezett megőrizni az egészségét, több oltást is felvett. Évekkel később, a Covid-járvány végén pedig már éppen minden visszatért volna a normális kerékvágásba, amikor

Benedek Miklós elkapta a fertőzést.

A Blikknek akkor, novemberben nyilatkozott utoljára a művész, aki saját bevallása szerint magas lázzal és szörnyű közérzettel az ágyat nyomta.

Orvosai tanácsára nem sietett vissza a színpadra, hitte, hogy gyorsan túljut a betegségen és folytathatja a színészi tevékenységet, elmondása szerint ugyanis

ez adott neki erőt és örömöt a hétköznapokhoz.

Valódi Hírek