Itt az újabb gigaberuházás: Hatalmas építkezésbe fog Orbán kebelbarátja a budapesti csomópontnál

Épülünk, szépülünk.

Multifunkciós központ (vagyis egy pláza) épül a Puskás Ferenc Stadion metrómegállóra.

A 29 négyzetméteres Centrale a tervek szerint 2026-ra készül el. Lesz benne kereskedelmi és szolgáltató tér, ételudvar, irodák és egy 170 szobás négy csillagos szálloda is.

Az ország egyik legnagyobb kiskereskedelmi zöldtetőjét építik meg rá (több mint 5 ezer négyzetméter nagyságban). Egy 100 férőhelyes garázs is lesz benne, amely összeköttetésben épül meg az aréna 1000 férőhelyes parkolójával. Főként energiatakarékos megoldásokat alkalmaznak majd a megépítés során.

A projekt új bejáratokat és mozgólépcsőket létesít majd a metrómegállóhoz. A Hungária körút felőli közforgalmú területet és az Ifjúság úti felőli parkolókat, járdaszigeteket 2500 négyzetméteres parkká építik át, a Kerepesi út mentén pedig kerékpársávot alakítanak ki – áll a Chain Bridge Ventures sajtóközleményében.

A projektet a kormány 2017 decemberében nyilvánította egyébként kiemelt projektté. Az irodaház pedig mindössze öt nappal később a sajtóban korábban Habony Árpád barátjaként emlegetett, a letelepedési kötvények bizniszében is érdekelt izraeli-grúz Michael Gag El egyik cége, a Welt-Stadt Immobilien (WSI) Kft. kezébe került.

A kormány köreiben mozgó üzletember egyébként a Princess pékséglánc egyik tulajdonosa is. Még 2008-ban vásárolta meg a szomszédos parkolót. Várható volt, hogy hamarosan előáll(nak) a „mesteri” tervvel.

„Már a Papp László Sportaréna átépítésének bejelentésekor tudtam, hogy előbb-utóbb a Puskás Aréna felújítására is sor kerül. A terület nagy potenciállal rendelkezik: a tömegközlekedési csomópont tetején lévő, használaton kívüli területekből értéket lehet kihozni, hiszen

a közlekedési csomópontokra épülő komplexumok világszerte egyre népszerűbbek.

Belevágtam az elképzelésem megvalósításába, de a projekt jogi és technikai jellege miatt ez egy hosszú és bonyolult folyamat volt, amely számos közigazgatási szervet érintett. A projekt végrehajtásához kitartásra és széles látókörre volt szükség.

Szeretnék köszönetet mondani minden érintett félnek, nevezetesen az államnak, Zugló Önkormányzatának, a BKK szervezetének, a Fővárosi Önkormányzatnak, a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkárságának és még sokaknak”

– olvashatók az üzletember mondatai a keddi közleményben.

(Index.hu, 24.hu nyomán)

Valódi Hírek