Minden szomszédos országban olcsóbb lesz tankolni: Mutatjuk, hova érdemes menni!

A magyar jövedéki adó megemelése miatt.

Ahogy azt megírtuk, január 1-jétől megemelte a magyar kormány az üzemanyagok jövedéki adóját, ezért két részletben, összesen

41 forinttal lesz drágább a benzin és a dízel.

Az első, literenkénti 20 forintos emelést a Mol már megtette, a második, 21 forintos drágulásra pedig január 15-étől kell számítani.

Mivel a szomszédos országokban nem történt hasonló adóemelés, így

tankolni lényegileg mindenhova jobban megéri majd átmenni.

A holtankoljak.hu adatai szerint jelenleg a 95-ös benzin átlagára 562 forint, a dízel literjéért pedig 599 forintot kérnek. Ehhez fog még hozzájönni – a külső körülményeket figyelmen kívül hagyva – a 21 forintos drágulás, azaz január 15-től 583 forintos 95-ös és 620 forintos dízel átlagárra lehet majd számítani.

A vg.hu összegyűjtötte, hogy milyen árak fogadják a vásárlókat a környező országokban – leszámítva Ukrajnát és Ausztriát.

A vg.hu gyűjtése a 2024 januári üzemanyagárakról.

Mint látható, a 95-ös csak Szlovákiában lesz drágább, míg a dízel csak Szerbiában. Akik a horvát határ mentén laknak, azoknak dízelért különösen megéri majd átmenni a szomszédos országba, mert nagyjából 90 forintot spórolhatnak literenként. Emellett a Romániához közel lakó magyarok is nagyon jól járnak majd, ha a tankjukat a határ túloldalán töltik meg.

Valódi Hírek