Undorító, amire a Fidesz készül: Visszataszító kampány várható

A szakértő nyilatkozott.

Lengyel László, a Pénzügykutató Zrt. elnök-vezérigazgatója az ATV-ben beszélt a közelgő európai parlamenti választásokról.

Megírtuk, hogy az IDEA Intézet októberi pártpreferencia-kutatásán a Demokratikus Koalíció végzett az első helyen az ellenzéki pártok közül. Akkor a teljes lakosság körében a Fidesz-KDNP 27 százalékos támogatásra számíthatott, míg a biztos szavazó pártválasztók körében 45 százalékon álltak Orbánék.

Lengyel most árnyalta, mire is számíthatunk a Fidesz részéről a közelgő önkormányzati- és EP-választások előtt.

“Ideológiai háború lesz a Fidesz részéről, karaktergyilkos kampányok” lesznek Karácsony Gergely és a többi polgármester ellen”

– mondta. Úgy látja, a Fidesz valószínűleg ismét Brüsszellel kampányol majd, ami “bele akar vinni a háborúba”, de a migránsok is újra középpontba kerülnek.

Arra is figyelmeztetett, hogy a fideszesek közt is egyre nagyobb a törés. “Nem lehet, hogy Lantos Csabák, Navracsics Tiborok, Lázár Jánosok, de akár Pintér Sándorok is, akik havonta ki kell utazzanak Európába és ezt az iszonyú baromságot, amit Orbán Viktor rájuk kényszerít, ezt mondjuk a belügyminiszterek értekezletén kell Pintér Sándornak képviselnie. Ez irtózatos”

– magyarázta..

Szerinte az elkövetkező fél év elég lehet arra, hogy az ellenzék összefogjon, egységes álláspontot képviseljen. „Elég lenne csak egy-egy mondatot üzenni, amit el lehetne juttatni a szavazókhoz.”

„Orbán Viktort kellene egyszer megütniük, és ez eddig még nem sikerült”

– fejtette ki.

Valódi Hírek