Ezért érdemes volt várni: Tíz bombafilm jön idén a mozikba (+videók)

Mutatjuk, mit nézel 2024-ben.

Krimi, sci-fi, thriller, fantasy: idén nem lesz okunk panaszra, legalábbis, ami a filmeket illeti.

2023-at a Barbie és az Oppenheimer fémjelezte, a hazai alkotások közül pedig Reisz Gábor filmje, a finoman fogalmazva rendszerkritikus Magyarázat mindenre tarolt. Igaz, a 2023-as évet – legalábbis Hollywoodban a Covid és a sztrájkok határozták meg.

A hollywoodi forgatókönyvírók, majd a színészek több hónapig sztrájkoltak, végül novemberben sikerült kiharcolniuk a (minimum) 7 százalékos fizetésemelést. A hosszú munkabeszüntetés több film premierjét is kitolta, de úgy tűnik, érdemes volt várni.

2024 legjobban várt filmjei főleg folytatások és spinoffok.

A sorozatos csúszások miatt a Dűne második részét is idén mutatják majd be. Denis Villeneuve sci-fi adaptációjának főszereplője Timothée Chalamet. A második részben feltűnik majd Christopher Walken, Florence Pugh, Léa Seydoux és Austin Butler is.

Idén mutatják be a Joker folytatását is. A Folie à Deux című alkotásban a főszereplő Joaquin Phoenix – aki Oscar-díjat nyert a Joker-beli alakításáért – párja nem más lesz, mint Lady Gaga. Ha kettejük szerelme a vásznon nem hoz újabb kasszasikert, akkor semmi.

A Deadpool 3-ban, amelyet július 25-től vetítenek majd a magyar mozikban, Ryan Reynolds mellett újra Hugh Jackmant láthatjuk, Rozsomák szerepében. Bár a Marvel az Amerika Kapitány: Szép új világ, valamint a Thunderbolts premierjét eltolta 2025-re, a Deadpoollal sokak várakozását elégíti ki.

Szinte hihetetlen, de 24 évvel az első rész után folytatással jelentkezik Ridley Scott filmje, a Gladiátor. Az első rész anno 5 Oscar-díjat nyert, kérdés, hogy ezt sikerül-e elérnie a folytatásnak. A főszerepet Paul Mescal alakítja, mellette azonban olyan sztárok is feltűnnek, mint Denzel Washington.

Ha a Gladiátor nem lepett meg eléggé, most nézhetsz egyet: a Bad Boys is folytatást kapott. A negyedik (sic!) részben ismét Will Smith és Martin Lawrence kettőse rúgja ránk az ajtót.

A régi fiúk mellett az új lányok is megcsillogtathatják tehetségüket: Dakota Johnson szuperhőssé válik a Madame Webb című filmben. A New York-i mentőst alakító színésznő mellé egy egész női különítmény csatlakozik, akikkel furcsa szálak fűzik össze.

A Venom is folytatást kap: 2024-ben a harmadik részt nézhetjük meg – így aztán a Tom Hardy-rajongók sem maradnak le semmiről.

2024-ben a Balerinát is megnézhetjük. A John Wick első spin-offjából ezúttal sem maradhat ki Keanu Reeves. Az egyik női bérgyilkost pedig Ana de Armas alakítja majd.

Hogy a családi mozikról se feledkezzünk meg: az év a Kung Fu Panda negyedik részét is elhozza a nézőknek. Megnézhetjük majd, hogy Po, a panda hogyan lesz harcosból spirituális vezető.

Végül, de nem utolsó sorban: a Szellemirtók is folytatást kap. A legendás film szereplőgárdája, köztük Bill Murray és Dan Aykroyd is visszatér a vászonra A borzongás birodalmában, vegyítve a humort a sci-fivel és a hátborzongató találkozásokat a laza tréfálkozással.

(Kiemelt kép: jelenet a Dűnéből)

Valódi Hírek