Ekkora gáz van? Óriási a munkaerőhiány, rendkívüli lépésre kényszerült egy sor intézmény

Megdöbbentő!

A Közép-Pesti Tankerületi Központ kénytelen magánoktatókat alkalmazni, hogy az intézményeiben biztosíthassa az idegennyelvek tanítását. Erről a tankerületi központ informálta a minap a Népszavát.

A tájékoztatás szerint az említett pedagógusok óraadóként dolgoznak, a visszajelzések pedig azt mutatják, hogy az intézmények, a szülők, valamint a diákok is elégedettek az oktatókkal. A tankerületi központ mellesleg megbízási szerződést kötött több nyelviskolával, a díjazásról azonban nem osztott meg részleteket.

A Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke, Totyik Tamás ezzel összefüggésben felhívta a figyelmet

a súlyos pedagógushiányra.

Mint mondta, a magánoktatók minden bizonnyal csak magasabb óradíjért cserébe vállalnak feladatot az állami intézményekben.

„Ha a magántanárokra többet költenek, miért nem fizetnek inkább többet a saját tanáraiknak?”

– tette fel a kérdést a PSZ elnöke, megjegyezve, hogy

a jövőben valószínűleg több pedagógus választja majd a magánoktatást.

Eközben a Klebelsberg Központ (KK) közölte: nem utasították a tankerületeket és az intézményeket arra, hogy magánoktatókat alkalmazzanak, ha mégis előfordult ilyen, arról a fenntartók tudnak.

Hozzátették, hogy a jogszabályok szerint az intézményekben alkalmazhatnak magánoktatókat, a lényeg, hogy „a pedagógus a megfelelő képesítéssel rendelkezzen, illetve hogy az oktató-nevelő munka megfelelően biztosított legyen”.

Valódi Hírek